Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Werkt Anno 2070 DRM zoals het hoort?

Weigert vervanging grafische kaart.

Ubisoft claimt dat hun extreme DRM op Anno 2070 werkt zoals het hoort, en dat de meeste gamers er nooit last van zullen hebben. De mensen van Rock, Paper, Shotgun merkten deze week op dat Anno 2070 een heractivatie vraagt wanneer je je grafische kaart verandert. Dat is weldegelijk een probleem, want de game kan maximum drie keer geactiveerd worden. Zo was technologiewebsite Guru 3D niet in staat de game te benchmarken.

Ubisoft verdedigt zich door te stellen dat dit inderdaad mogelijk is, maar dat het grootste gedeelte van de spelers hier toch nooit last van zal hebben. En indien de klant last heeft, staat de Ubisoft klantendienst klaar... Behalve dan toen Guru 3D dit probeerde en dagenlang geen antwoord kreeg. Guru3D raakte enkel verder toen ontwikkelaar BlueByte zich ermee bemoeide.

Vreemd genoeg laat de game het niet toe om zich te doen deactiveren. Hoe ver Ubisoft het nog zal drijven met hun DRM blijft een raadsel. Ze blijven experimenten met draconische maatregelen, zelfs sinds het debacle met de Assassin's Creed DRM, die je verplichtte van voortdurend online te zijn, zelfs om de singleplayer campaign te spelen.

EDIT: Ontwikkelaar BlueByte heeft net bekend gemaakt dat het nu toch mogelijk is om grafische kaarten te veranderen. Ze hebben naar verluid de DRM aangepast. Uitgever Ubisoft geeft geen commentaar.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties