Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Speel Anno 1800 gratis in eerste week na console release

Geschiedkundige overtuiging.

Anno 1800 is binnenkort een week lang gratis te spelen op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. De game komt op 16 maart uit op consoles, en om dat te vieren, maakt uitgever Ubisoft de game vanaf die dag een week gratis. Het feestje eindigt op 23 maart.

Tijdens de gratis Anno 1800 week krijg je toegang tot de volledige game. Als je de game vervolgens koopt, hoef je geen afscheid te nemen van je dorpjes en uitgebreide handelsnetwerk want je save game wordt automatisch overgedragen naar je gekocht exemplaar van de game.

Ubisoft bevestigt ook dat Anno 1800 cross-progression ondersteunt. Dat betekent dat ervaren Anno 1800-spelers op pc hun save game kunnen verder spelen op console en dat PS5-eigenaars die de game een week gratis spelen verder aan de slag kunnen op pc als ze dat wensen.

Bekijk op YouTube

Multiplayer is helaas beperkter. De coop multiplayer die maximaal 16 spelers tegelijkertijd laat spelen op één map ondersteunt geen cross-play.

Fans van de soundtrack van Anno 1800 kunnen nu ook de tweede soundtrack op vinyl preorderen, en vanaf 31 maart vind je deze ook in playlists op Spotify.

De Anno 1800 release voor PS5 en Xbox valt op 16 maart. De periode waarin je Anno 1800 gratis kunt spelen op alle platformen loopt van 16 maart tot 23 maart. Zoals je in onze Anno 1800 review kunt lezen waren we fan van de game, al was onze redacteur Nathan enigszins gefrustreerd door het gebrek aan toegankelijkheid voor kleurenblinden.

Read this next