Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing: Pocket Camp aangekondigd

Er op uit!

Tijdens de Animal Crossing Mobile Direct heeft Nintendo Animal Crossing: Pocket Camp aangekondigd. De game lanceert eind november op iOS- en Android-apparaten.

In de game bouw je je eigen kampeerplek waarmee je bezoekers kunt aantrekken. Voorwerpen hebben een thema, zoals 'natuur' of 'cool'. Met elk thema trek je andere bezoekers aan. De game bevat onder andere picknickbankjes, schommelstoelen, een zwembad en een volledig rockpodium.

Je bouwt de voorwerpen met materialen die je kunt vinden op verschillende locaties, zoals het strand of het bos. Op deze locaties kom je ook dieren tegen waar je quests voor kunt doen. Daarmee win je extra materialen, Bells en verhoog je hun vriendschapsmeter.

Je kunt ook je eigen camper inrichten. Het interieur is net als je huis in Animal Crossing aan te passen, maar je kunt ook de buitenkant versieren met een patroon naar keuze. Je kunt ook de huidskleur, het geslacht en de kleding van je personage aanpassen.

De game bevat microtransacties die je onder andere kunt gebruiken om timers te versnellen. Ook kun je bijvoorbeeld visnetten of honing kopen, waarmee je het vangen van vissen en insecten versnelt. De beestjes kun je vervolgens voor Bells verkopen.

Er is meer Nintendo-gerelateerd nieuws. Zo is onlangs bekend geraakt dat de Nintendo Switch nu ondersteuning voor GameCube-controllers heeft.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties