Skip to main content

Animal Crossing: New Leaf - guide, tips en tricks

Verdien sneller meer geld, speel alle gebouwen vrij, krijg een perfect dorp.

Animal Crossing: New Leaf is op het eerste gezicht een eenvoudige game die je lekker op je eigen gemak kan ontdekken. Dat is ook zeker waar, maar er zijn ook veel verborgen voorwerpen en andere inhoud die je nooit in je eentje zou ontdekken. Vandaar deze gids, waarin je alles te weten komt over de verschillende mogelijkheden en de systemen uit de game.

Wil je ook weten hoe je sneller geld verdiend, je alle schilderijen, beeldhouwwerken en gebouwen kan vrijspelen? Dan ben je hier op de juiste plaats. Op de volgende pagina's is alle informatie te vinden die je dorp de meest productieve maakt van al je vrienden. Wat zullen ze jaloers zijn als ze je dorp bezoeken!

Op deze pagina lees je alvast hoe je de game begint. Zo vind je hier hoe je een personage en een dorp start, hoe de eerste stappen zijn en hoe je zo snel mogelijk bij het tropische eiland komt. Veel plezier met het verkennen en opzoeken!

Oh, en belangrijk! Je bent nu op de pagina voor Animal Crossing: New Leaf, het deel van Animal Crossing dat in 2013 op de Nintendo 3DS verscheen. Zit je echter met vragen over Animal Crossing: New Horizons voor de Nintendo Switch? Dan moet je bij onze Animal Crossing: New Horizons gids en tips zijn!

Animal Crossing: New Leaf guide inhoudsopgave

Animal Crossing: New Leaf guide - Snel geld verdienen, fruit, geheime stenen, edelstenen, het tropisch eiland
Animal Crossing: New Leaf guide - Burgemeester zijn, 100 procent toestemming, public works projecten
Animal Crossing: New Leaf guide - Insecten vangen, vissen en duiken, insecten en vissen opnieuw spawnen
Animal Crossing: New Leaf guide - Waar vind je welke vruchten, bloemem en bomen
Animal Crossing: New Leaf guide - Schilderijen, sculpturen en fossielen
Animal Crossing: New Leaf guide - Vrij te spelen winkels, gebouwen en objecten
Animal Crossing: New Leaf guide - Upgrades voor je huis, gebouwen en gebruiksvoorwerpen
Animal Crossing: New Leaf guide - Nintendo-voorwerpen, achievements
Animal Crossing: New Leaf guide - Tijdreizen, tijd van de 3DS aanpassen, cheats

Hoe je een personage en dorp creëert

In Animal Crossing: New Leaf werkt het maken van een personage iets anders dan in andere games. Je start de game in de trein, waar er naar je naam wordt gevraagd. In de daaropvolgende keuzes kun je aangeven of je een jongen of een meisje bent. Maak hier de juiste keuze, want je gender is niet meer aan te passen na deze intro.

Hierna geef je je dorp een naam. Dat heeft verder geen impact op de layout ervan, die is namelijk strikt willekeurig. Je krijgt daarvan een kaart te zien, en als je het er niet eens mee bent kun je een andere optie voorgeschoteld krijgen. De locatie van de rivieren en de eerste paar huizen kun je niet aanpassen, maar de rest in een later stadium wel.

Tot slot krijg je drie vragen die in eerste instantie niet belangrijk lijken, maar eigenlijk het gezicht van je personage bepalen. Er zijn twaalf verschillende gezichten, maar als je het normale, blije gezicht wilt, kies je op iedere vraag het eerste antwoord.

Een vliegende start op de eerste dag

Voordat je vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt, moet je eerst wat andere zaken regelen. Wanneer je aankomt op het station van je dorp, wordt je begroet door enkele inwoners en je toekomstige secretaresse Isabelle. Ze neemt je mee naar het stadhuis, het paarse gebouw op de kaart. Hier wordt duidelijk dat je de nieuwe burgemeester bent. Hoera! Maar eerst moet je zelf nog een huis hebben. Hiervoor ga je op bezoek bij Tom Nook, die dit keer in vastgoed onderhandelt.

Loop naar het noorden van de dorp, voorbij de treinrails. Dit is qua layout in ieder game gelijkt. Loop naar links en ga het blauwe huis binnen. Hier vind je Tom Nook en hij gaat je een huis verkopen. Dat gaat hij voor elk huis doen, waarvoor je wel diep in de schulden raakt, die je later dient af te betalen. Nu moet je kiezen waar je je eigen huis bouwt. Je bent vrij in die keuze, maar het is handiger als je een centrale plaats kiest zodat je van hieruit sneller op andere plaatsen kan komen. Je kan later (bij Isabelle) altijd je huis opnieuw laten bouwen, maar daardoor raak je wel dieper in de schulden.

Wanneer je een plekje hebt uitgezocht krijg je in eerste instantie een lelijke tent, omdat een huis nu eenmaal niet in één dag is gebouwd. Toch krijg je al je eerste voorwerp. Ga naar je tent en je zal er Isabelle tegenkomen, die je een lamp geeft. Je mag zelf bepalen waar je die neerzet, en de rest van de dag ben je vrij om te doen wat je wilt.

Zo kun je alvast wat geld gaan verdienen door voorwerpen te verkopen bij Re-tail, als aangegeven door het roze icoontje op de kaart. Hier verkoop je bijvoorbeeld het fruit en schelpen (shells) die je hebt gevonden op het strand. Met je geld ga je dan naar Tom Nook, waar je er een emmer (bucket) en een net mee kan kopen. Nu kun je ook insecten vangen en fossielen opgraven.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Besturing

De besturing is vrij simpel, maar er zijn een paar trucs die je leven in het dorp een stukje aangenamer maken. Zo kun je tussen tools schakelen door naar links en naar rechts te drukken op de d-pad. Om de huidige tool op te slaan, druk je op naar beneden. Nu schakel je veel sneller tussen (bijvoorbeeld) je net en je emmer, en hoef je niet meer telkens het menu in.

Mocht je in de game iets interessant zien, dan kun je een foto ervan maken met de schouderknoppen. Het spel maakt dan een foto van je beeldscherm en slaat deze op op de SD-kaart. Vervolgens kun je de foto's overzetten naar je pc, om ze bijvoorbeeld te delen met vrienden.

Het tropische eiland vrijspelen

Om het eiland vrij te spelen heb je 50.000 Bells nodig. De eerste 10.000 geef je aan Tom Nook zodat hij je huis kan bouwen. Dan heb je er nog 39.800 nodig voor de eerste uitbreiding. Daarna sla je het spel op en keer je terug naar het hoofdmenu. Start de game opnieuw, en Tortimer wacht je op. Ga naar het strand en de pier om met hem te praten. Nu kun je naar het tropische eiland. Het kost je wel 1000 Bells, die je moet overdragen aan de kapitein van de boot. Je kunt je eigen tools niet meenemen, je moet ze apart lenen. De voorwerpen die je op het eiland vindt, kun je wel mee terugnemen naar je dorp door ze op te slaan in de kist op het eiland.

Op het eiland kun je Medailles winnen door verschillende minigames te doen. Die heb je nodig om bijvoorbeeld de wetsuit vrij te spelen. Minigames kun je herspelen, om zo telkens meer Medailles te verzamelen.

Groei van de grote boom in het midden van je dorp

Aan het begin van de game plant je een boom in het midden van het dorp. Deze groeit automatisch met het verstrijken van de dagen. Dit gaat in de volgende stappen.

Level 1: 1 dag
Level 2: 5 uren en 5 dagen
Level 3: 20 uren en 20 dagen
Level 4: 50 uren en 50 dagen
Level 5: 100 uren en 100 dagen
Level 6: 180 uren en 180 dagen
Level 7: 300 uren en 300 dagen
Level 8: 500 uren en 500 dagen