Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons zalm en chinookzalm: Hoe zalm of chinookzalm aan de riviermonding vangen uitgelegd

Zo krijg je in september een zalm en chinookzalm.

Zalm en chinookzalm zijn twee moeilijkere vissen om te vangen in Animal Crossing New Horizons, omdat ze alleen in september voorkomen.

Dat komt omdat in september de officiële zalmtrek begint, waarbij de zalm stroomopwaarts zwemt op zoek naar een locatie om kuit te schieten.

Hieronder vind je alles wat je moet weten over zalm en chinookzalm, inclusief de tijd en locatie, zodat je ze gemakkelijk aan het museum kunt doneren voordat ze het eiland voor een heel jaar verlaten.

Op deze pagina:

Waar en wanneer kan ik zalm vangen in Animal Crossing New Horizons?

Hieronder vind je alles wat je moet weten over de zalm in New Horizons:

  • Zalm maanden - September
  • Zalm tijden - Hele dag
  • Zalm locatie - Riviermonding
  • Zalm verkoopprijs - 700 klingels
Cover image for YouTube videoAnimal Crossing: New Horizons - How to catch a Salmon and King Salmon

Waar en wanneer kan ik chinookzalm vangen in Animal Crossing New Horizons?

Hieronder vind je alles wat je moet weten over de chinookzalm in New Horizons:

  • Chinookzalm maanden - September
  • Chinookzalm tijden - Hele dag
  • Chinookzalm locatie - Riviermonding
  • Chinookzalm verkoopprijs - 1800 klingels
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Waar is de riviermonding en hoe vang je daar zalm en chinookzalm?

De riviermonding is waar een rivier de zee ontmoet, het is een brede strook water die het strand onderbreekt en is omgeven door een aantal rotsen. Er zijn twee afzonderlijke vaste riviermondingen op je eiland, want met terraforming kun je geen eigen riviermonding maken.

Net als bij het zoeken naar steur, is de makkelijkste manier om te vissen naar zalm en chinookzalm door op het strand naast de riviermonding te gaan staan en daar je lijn uit te gooien. De vissen komen namelijk alleen tevoorschijn in het gedeelte tussen het land en de zee.

Het enige probleem is dat er geen garantie is dat er een vis in de riviermonding aanwezig is. Gelukkig kun je aas gebruiken om er eentje tevoorschijn te laten komen - zorg er alleen voor dat je het aas in de riviermonding gooit.

Zowel zalm als chinookzalm komen de hele dag voor, dus je hoeft niet op een specifiek tijdstip bij de riviermonding te komen. Het enige nadeel is dat beide vissen alleen in september voorkomen. Dat houdt in dat je alleen beide vissen in die maand kunt vangen en anders een jaar moet wachten.

Zoals alle zeldzame vissen heb je bij het vangen van zalm en chinookzalm veel geduld nodig, want je moet gewoon blijven vissen totdat je er een vangt. Daarom raden we je ook aan om meerdere korte sessies te houden, in plaats van een hele dag te zoeken. Zo voorkom je dat je gefrustreerd raakt tijdens de jacht naar zalm en chinookzalm.

Zodra je beide vissen hebt gevangen, heb je de mogelijkheid om andere zeldzame vissen in september te vangen, waaronder reuzenhorsmakreel, blauwe marlijn en steur.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties