Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons zakken en opslagplaats: Hoe je zakken vergroten en opslagplaats beheren

Altijd volle zakken? Zo vergroot je je zakken van 20 naar 40 items.

Als er één iets is in Animal Crossing: New Horizons waar je prioriteit aan moet geven, dan is het wel je zakken vergroten.

Je zal al gauw ontdekken dat het heel gemakkelijk is om je inventaris, je zakken in Animal Crossing, te vullen met verschillende items, gaande van materialen voor doe-het-zelfplannen tot fruit om te verkopen in Nooks Hoek.

Of je nu wil knutselen of zo snel mogelijk alles verkoopt voor zoete, zoete klingels , je zal zo snel mogelijk je zakken willen vergroten zodat je meer tegelijkertijd kan dragen. Ook leuk is dat hoe groter je zakken worden, hoe meer dingen je in je opslagplaats kan steken.

Op deze pagina:

Je zakken in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

In New Horizons is je inventaris je zakken. Die kan je openen door op de X-knop te drukken. In deze zakken houdt je onder andere wat je opgeraapt hebt, zoals materialen, insecten, vissen, bloemen, kleren en veel meer.

Wanneer je pas begonnen bent met Animal Crossing: New Horizons te spelen, zal je 20 items in je zakken kunnen houden. Naarmate je verder speelt echter, zal je je zakken groter kunnen maken. Eerst naar 30 items, en vervolgens naar een maximum van 40 items.

Deze zakken upgrades moet je open met Nook-miles . In totaal zal je 13.000 Nook-miles nodig hebben om de twee uitbreidingen van je zakken te kopen. Al moet je wel eerst een paar dingen doen voordat ze te koop zijn in het NookStation.

Cover image for YouTube videoAnimal Crossing: New Horizons: 17 Advanced Tips and Tricks for Your Island

De opslagplaats in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Animal Crossing: New Horizons maakt het beheren van je inventaris een stuk gemakkelijker door je een opslagplaats te geven. Deze staat los van je zakken. Hier kan je bijvoorbeeld alle meubels en kledij waar je nog niet helemaal van weet wat je ermee wil doen, bijhouden zonder dat ze in het zicht staan.

Je kan de opslagplaats enkel openen door rechts te drukken op de D-pad wanneer je in je huis bent.

Als je je opslagplaats opent, is alles netjes in categoriën opgedeeld. Naast 'Alles', wat zoals de naam zegt gewoon alles wat in je opslagplaats zit toont, heb je ook nog de volgende categoriën:

 • Huisraad
 • Hebbedingetjes
 • Voor aan de muur
 • Wanden
 • Vloer
 • Tapijten
 • Mode artikelen
 • Insecten en vissen
 • Overig - je vindt hier gereedschappen, materialen en muziekinstrumenten

Als je naar 'Alles' gaat, zie je in de linkeronderhoek staan hoeveel items je momenteel in de opslagplaats hebt, en wat het totale maximum is.

Hoe je zakken groter maken in Animal Crossing: New Horizons

Als je je zakken wil groter maken in New Horizons, dan moet je eerst Nook-miles kunnen inwisselen in het NookStation. Hiervoor moet je eerst de 5000 Nook-miles betalen aan Tom Nook voor je tent.

Als je dit gedaan hebt, krijg je niet alleen een huis upgrade, maar ook wordt het NookStation in de servicebalie bruikbaar.

Ga naar het NookStation en je zal onder andere een gids voor het organiseren van je zakken zien voor 5000 Nook-miles. Dit zal je zakken vergroten van 20 plaatsen naar 30.

We raden sterk aan om dit je eerste aankoop te maken in het NookStation, want het verder uitbouwen van je eiland zal zoveel gemakkelijker en praktischer zijn met deze grotere zakken.

Om de tweede zakken uitbreiding te kopen in Animal Crossing New Horizons moet je eerst de servicebalie opnieuw upgraden.

Wanneer het nieuwe gemeentehuis opent, ga je recht naar het NookStation. Daar zal je ontdekken dat je een boel nieuwe zaken hebt waar je je Nook-miles voor kunt ruilen.

In het lijstje zal je opnieuw een uitbreiding van je zakken zien staan. Voor 8000 Nook-miles kan je je zakken vergroten van 30 plaatsen naar 40.

Hoe je opslagplaats groter maken in Animal Crossing: New Horizons

Je opslagplaats zal automatisch groter worden telkens je je huis verbouwd.

Dat betekent ook dat wanneer je je eilandleventje begint en nog in een tent slaapt, je nog geen toegang zal hebben tot een opslagplaats. Gelukkig is het niet veel werk om een huis te krijgen, waardoor je ook je opslagplaats hebt.

Hieronder staat hoeveel opslagplaats je hebt naarmate je huis groter wordt:

 • Huis - 80 items
 • Eerste huis upgrade - 120 items
 • Tweede huis upgrade - 240 items
 • Derde huis upgrade - 320 items
 • Vierde huis upgrade - 400 items
 • Vijfde huis upgrade - 800 items
 • Zesde huis upgrade - 1000 items

Vergeet niet de teller linksonder in de gaten te houden. Je wil niet dat je opslagplaats ineens vol zit!

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Alle andere zaken die je moet weten over je inventaris beheren in Animal Crossing: New Horizons

Er zijn nog een aantal zaken die je moet weten over je zakken en je opslagplaats die je zullen helpen om al je items te beheren.

Het eerste is dat je geen knollen in je opslagplaats kan steken. Vermoedelijk is dit om het verhandelen toch een beetje te beperken en het moeilijker te maken om vijf miljoen klingels aan knollen uit te geven om te verhandelen.

Dit betekent dat je knollen dus ofwel in je zakken moet houden of op de grond moet leggen. En als je ze op je eiland laat rondslingeren, dan beïnvloed dit wel je eilandbeoordeling. Je legt ze dus best in een kamer in je huis.

Ten tweede kan je items zowel op elke plek op je eiland leggen. Je kan dus met hekjes een stuk afsluiten om tijdelijk je items te bewaren.

Dit is bijvoorbeeld als je wacht tot het museum opent bijvoorbeeld om je fossielen en vissen te bewaren. Of als je geen klingels wil verliezen door de verkoopkist van Nooks Hoek te gebruiken.

Je zakken dienen ook niet enkel voor items. In je zakken zit ook je portemonnee, die kan tot 99.999 klingels vasthouden. Als je meer klingels dan dat hebt, jij rijkeluis, dan zal het teveel in de vorm van geldzakken verschijnen in je zakken.

Je kan ook bepaalde sommen uit je portemonnee halen en in je zakken steken als geldzakken. Deze bedragen zijn:

 • 100 klingels
 • 1.000 klingels
 • 10.000 klingels
 • Tot het meest nabije afgeronde getal van het totale aantal klingels dat je hebt.

Het is dus ook mogelijk om het meest nabije afgeronde getal van je totaal aantal klingels in je zakken te steken. Als praktisch voorbeeld van dat laatste: als je bijvoorbeeld 69.699 klingels in je portemonnee hebt, dan kan je 69.000 klingels daarvan in je zakken plaatsen. Op die manier kan je dat bedrag bijvoorbeeld aan iemand anders geven.

Als laatste is er ook een aparte plek voor de kledij die je draagt. Om hiernaartoe te gaan, klik je op het blauwe tshirt icoontje naast je portemonnee.

Door hierop te klikken kan je alle kleren zien die je momenteel aan hebt. Er zijn negen slots in totaal om een outfit te maken. Dat betekent echter niet dat je altijd negen kledingstukken tegelijkertijd kan dragen.

Als je namelijk een kledingstuk wil aandoen dat je al draagt, zoals een hoed, dan zal dat kledingstuk het huidige vervangen. Je kan jammer genoeg niet meer dan één hoed, of tshirt dragen in New Horizons.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties