Skip to main content

Animal Crossing New Horizons schildpad: Hoe weekschildpad en bijtschildpad vangen uitgelegd

Geef je de voorkeur aan de weekschildpad of de bijtschildpad?

De Animal Crossing New Horizons Critterpedia heeft twee vermeldingen voor schildpadden - de weekschildpad en de bijtschildpad.

Om de tentoonstelling van vis in het museum te voltooien, moet je beide schildpadden vangen en aan Blathers doneren.

Het vangen van een weekschildpad en bijtschildpad zal ook de vermelding in de Critterpedia voltooien en brengt je twee stappen dichterbij het verkrijgen van de Gouden Hengel doe-het-zelfplan.

Op deze pagina:

Waar en wanneer kan ik weekschildpad vangen in Animal Crossing New Horizons?

Hieronder vind je alle details omtrent het vangen van een weekschildpad in Animal Crossing New Horizons:

  • Weekschildpad maanden - Augustus tot en met september
  • Weekschildpad tijden - 16u00 tot 09u00
  • Weekschildpad locatie - Rivier
  • Weekschildpad verkoopprijs - 3750 klingels

Waar en wanneer kan ik bijtschildpad vangen in Animal Crossing New Horizons?

Hieronder vind je alles wat over de bijtschildpad moet weten in Animal Crossing New Horizons:

  • Bijtschildpad maanden - April tot en met oktober
  • Bijtschildpad tijden - 21u00 tot 04u00
  • Bijtschildpad locatie - Rivier
  • Bijtschildpad verkoopprijs - 5000 klingels
Bekijk op YouTube
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Zo vang je weekschildpad en bijtschildpad in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn twee schildpadden die je in New Horizons in je rivieren ziet zwemmen - de weekschildpad en de bijtschildpad.

Hoewel de weekschildpad alleen van augustus tot en met september beschikbaar is, is de weekschildpad meestal makkelijker te vangen, omdat de schildpad tussen 16u00 en 09u00 te vinden is. De bijtschildpad is alleen in de late uurtjes te vinden, namelijk van 21u00 tot 04u00.

Aangezien beide tijden met elkaar overlappen, kun je in augustus of september gemakkelijk elke rivier bezoeken om beide schildpadden te vangen.

Beide schildpadden verschijnen als een middelgrote schaduw als ze in het water zijn, dus het is een goed idee om de kleinere vissen die je tegenkomt te negeren of weg te jagen. Vissen in de rivier zijn over het algemeen makkelijker weg te jagen dan zeevissen. Je hebt dus de mogelijkheid om elke rivier op je eiland te pattrouilleren.

Schaduwen van schildpadden zijn zo groot.

Als je een goede plek hebt gevonden, heb je ook nog altijd de mogelijkheid om aas te maken en de schildpad naar je toe te lokken. Als je geen goede plek hebt om in de rivier te vissen, maar toch liever aas gebruikt, heb je eveneens de mogelijkheid om te terraformen met de Eilandontwerper-app.

We raden je aan om in de rivier een gebogen stuk te maken, zodat je minstens twee verschillende hoeken bereikt. Zo werp je gemakkelijk aas in het water, terwijl je ook een oogje in het zeil houdt voor de vissen die tevoorschijn komen.

Houd er rekening mee dat je je nieuwe stuk rivier verbindt met de riviermonding, anders loop je het risico dat het een vijver wordt, waardoor je hele andere vissen tegenkomt in plaats van de schildpadden.

Je hebt de mogelijkheid om rivieren naar wens aan te passen

Bijtschildpadden zijn in april tot en met oktober van 21u00 tot 04u00 in rivieren te vinden, terwijl weekschildpadden, die ook in rivieren voorkomen, in augustus tot en met september van 16u00 tot 09u00 te vinden zijn.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next