Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons vallende sterren: Hoe een wens doen bij een meteorietenregen, sterrenfragmenten en sterrenstaf krijgen

Doe een wens, maar vertel het niemand!

Vallende sterren zijn de enige manier op Sterrenfragmenten in Animal Crossing: New Horizons te vinden.

Dit zeldzame materiaal is op zijn beurt het voornaamste ingrediënt in de Doe-het-zelfplannen voor de sterrenstaf, een heel nuttig gereedschap voor modeliefhebbers.

Als je een wens wil doen op een vallende ster, dan moet je de hemel 's nachts in de gaten houden en hopen dat er een meteorietenregen plaatsvindt op jouw eiland.

Op deze pagina:

Vallende sterren en meteorietenregens in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Vallende sterren in New Horizons zijn exact wat de naam zegt: een vallende ster verschijnt in de nachtelijke hemel, en als je die ziet kan je een wens doen. Deze speciale sterren komen vaker voor tijdens een meteorietenregen.

Als je met Celeste praat, zal ze je de uitleg over vallende sterren geven, en als het de eerste keer is dat je met haar praat, geeft ze je ook het doe-het-zelfplan voor de sterrenstaf. Celeste geeft je mogelijks ook het doe-het-zelfplan voor meubilair dat sterrenbeelden als thema heeft, zoals een Ram Schommelstoel.

Bekijk op YouTube

Hoe een wens doen bij een vallende ster in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Voordat je een wens kan doen in New Horizons, moet je uiteraard een vallende ster zien. Je kan dit doen door een plek te vinden op je eiland waar je een groot stuk van de hemel kan zien. Ook kan je gewoon spelen als normaal en je oren gespitst houden voor een zacht belgeluid. Dat geluid is het signaal dat een vallende ster door de hemel gaat.

Tilt de rechter joystick omhoog en druk op A om een wens te doen.

Als je een vallende ster ziet of hoort, tilt de camera dan omhoog door de rechterjoystick omhoog te tilten en druk op A als de vallende ster passeert. Zorg er wel voor dat je niets in je handen hebt, want anders gebruik je dat in plaats van een wens te doen!

Als je het juist doet, dan breng je je handen bij elkaar en de vallende ster zal even een gele flits geven.

Houd de hemel hierna wel nog enkele seconden in de gaten, want het is waarschijnlijk dat er nog een tweede, en misschien zelfs derde vallende ster volgt, waardoor je nog meer wensen kunt maken.

Sterrenfragmenten in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

De dag nadat je een wens of wensen gedaan hebt in New Horizons, moet je zeker eens naar de stranden van je eiland gaan. Daar zal je aan de waterlijn sterrenfragmenten vinden. Je hebt drie verschillende types.

Dit materiaal zal altijd op het strand liggen de dag nadat je een wens hebt gedaan bij een vallende ster. Zoek dus goed op je strand, want er kunnen heel wat sterrenfragmenten op je liggen wachten.

De types sterrenfragmenten die je kunt vinden zijn:

 • Sterrenfragment
 • Grote sterrenfragment
 • Sterrenbeeld sterrenfragment

Je kan sterrenfragmenten gebruiken om de sterrenstaf te maken of om zeldzame stukken meubilair te maken.

Sterrenbeeld sterrenfragmenten in New Horizons

Soms krijg je ook sterrenfragmenten die van een sterrenbeeld zijn. Van welk sterrenbeeld het sterrenfragment is, is afhankelijk van welk sterrenbeeld er momenteel actief is. Het is belangrijk te onthouden dat dit sterrenbeeld hetzelfde is voor zowel het noordelijke als de zuidelijke halfrond.

Dat betekent dat als Steenbok momenteel het actieve sterrenbeeld is, er een kans bestaat dat je een Steenbokfragment krijgt als je een wens doet.

Ramfragmenten zijn beschikbaar van 21 maart tot 19 april.

Ga deze sterrenbeeld sterrenfragmenten niet meteen verkopen, want Celeste geeft je Doe-het-zelfplannen die deze zeldzame materialen gebruiken. En als je ze verkoopt, moet je misschien wel weer een jaar wachten!

Dit zijn de data wanneer elk sterrenbeeld actief is:

 • Steenbok - 22 december tot en met 19 januari
 • Waterman - 20 januari tot en met 18 februari
 • Vissen - 19 februari tot en met 20 maart
 • Ram - 21 maart tot en met 19 april
 • Stier - 20 april tot en met 20 mei
 • Tweelingen - 21 mei tot en met 20 juli
 • Kreef - 21 juni tot en met 22 juli
 • Leeuw - 23 juli tot en met 22 augustus
 • Maagd - 23 augustus tot en met 22 september
 • Weegschaal - 23 september tot en met 22 oktober
 • Schorpioen - 23 oktober tot en met 21 november
 • Boogschutter - 22 november tot en met 21 december
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Sterrenstaf in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

De sterrenstaf is een speciaal type gereedschap in New Horizons dat je toelaat om acht complete outfits in te stellen en snel tussen deze outfits te wisselen wanneer je wil.

Celeste zal je het doe-het-zelfplan voor de sterrenstaf geven, maar er zijn nog veel andere doe-het-zelfplannen die je kan vinden, zoals de Bamboewand en de kersenbloesemwand.

Elk doe-het-zelfplan voor een staf vraagt een aantal sterrenfragmenten. Het sterrenstaf doe-het-zelfplan bijvoorbeeld vraagt één grote sterrenfragment en drie normale sterrenfragmenten.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties