Skip to main content

Animal Crossing New Horizons tonijn: Hoe tonijn vangen en waar is de pier

Breng maar veel aas met je mee!

Tonijn vangen Animal Crossing: New Horizons is een van de moeilijkste opgaves bij het vissen.

Tonijn kan maar gedurende een periode van zes maanden gevangen worden, en net zoals de Blauwe marlijn verschijnt deze maar op één specifieke locatie: de pier.

Deze pagina bevat alles wat je moet weten over tonijn vangen in Animal Crossing New Horizons, inclusief de maanden waarin je deze kan vangen op je eiland.

Op deze pagina:

Waar en wanneer kan ik tonijn vangen in Animal Crossing New Horizons?

Hier is alle belangrijke informatie die je moet weten over tonijn in New Horizons:

  • Tonijn maanden - November tot april
  • Tonijn tijdstippen - De hele dag
  • Tonijn locatie - Pier
  • Tonijn verkoopprijs - 7.000 klingels
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Waar is de pier en hoe vang ik daar een tonijn?

Tonijn kan je enkel vangen in New Horizons door op het einde van de kleine houten pier te staan. De pier is de houten constructie die je op het strand van elk eiland kan vinden. Verwar de pier niet met de landingsbaan voor het vliegtuig. Daar kan je geen tonijn vinden.

Zorg er dus voor dat je enkel op de pier naar tonijn gaat vissen. Ga ook op het einde van de pier staat, anders loop je risico dat je vissen vangt die eigenlijk bij de normale zee horen. Je zal echter heel veel vissen vangen voordat je een tonijn te pakken hebt, dus zorg dat je zakken leeg zijn of je gaat een boel vissen terug de zee in moeten gooien.

Bekijk op YouTube

Wat je ook moet weten over tonijn vissen is dat je aas gaat nodig hebben. Heel veel aas.

Aas maak je met een tapijtschelp en kan maar één keer gebruikt worden. We raden aan om toch 30 stukken aas mee te nemen naar elke tonijnenjacht. We kunnen niet garanderen dat het genoeg zal zijn om een tonijn te vangen, maar je kansen zijn er in elk geval beter op én je moet niet telkens heen en weer lopen.

Tonijn is enkel te vinden op je eiland vanaf november tot eind april, maar ze zijn gelukkig wel de hele dag lang te vangen.

Net zoals het vangen van de blauwe marlijn heb je voor het vangen van tonijn vooral een goede dosis geluk nodig en een goed uithoudingsvermogen. Dat laatste is zeker het geval wanneer je terug tapijtschelpen moet opgraven om aas te maken, stuk per stuk. Uiteindelijk zal je echter een tonijn vinden, die je kan doneren aan je museum of voor veel geld kan verkopen aan Nooks Hoek.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next