Skip to main content

Animal Crossing New Horizons steur: Hoe steur aan de riviermonding vangen uitgelegd

Zo vang je de beruchte steur.

Steur is een van de zeldzamere vissen die je in Animal Crossing New Horizons tegenkomt.

De steur komt alleen zes maanden in het jaar tevoorschijn, dus tijd is van essentieel belang als je er eentje wilt vinden - anders moet je wachten.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het vangen van een steur - van tijden tot de locatie - zodat je de mogelijkheid hebt om de vis te vangen voordat hij je eiland verlaat.

Op deze pagina:

Als je hulp zoekt met andere vissen die op hetzelfde moment het eiland verlaten, lees dan onze pagina over de donauzalm.

Waar en wanneer kan ik steur vangen in Animal Crossing New Horizons?

Je vindt de steur op de volgende tijden en locaties:

  • Steur maanden: September tot en met maart (noordelijk halfrond), maart tot en met september (zuidelijk halfrond)
  • Steur tijden: Hele dag
  • Steur locatie: Riviermonding
  • Steur verkoopprijs: 10.000 klingels

Dat is de belangrijkste informatie die je moet hebben als je een steur wilt vangen - maar we hebben hieronder nog een aantal tips om je zoektocht makkelijker te maken.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Waar is de riviermonding en hoe vang je daar steur?

De riviermonding is waar een rivier de zee ontmoet, het is een brede strook water die het strand onderbreekt en is omgeven door een aantal rotsen. Er zijn twee afzonderlijke vaste riviermondingen op je eiland, want met terraforming kun je geen eigen riviermonding maken.

Om specifieker te zijn moet je op het strand gaan staan en in de rivier naast je vissen, maar ga niet te ver landinwaarts of voorbij het getij.

Dit is de riviermonding waar je je aandacht op moet richten om de steur te vinden.

De steur komt de hele dag voor, waardoor je de vis makkelijker vindt dan andere vissen. Het is ook een grote vis, dus je moet hem gemakkelijk zien, maar als je er niet eentje ziet, ren dan weg van de rivier en kom weer terug om de rivier te 'verversen'.

Als er niets te zien is, denk er dan aan dat je de mogelijkheid hebt om aas te gebruiken om vis tevoorschijn te laten komen.

Bekijk op YouTube

Net zoals andere zeldzame vis, vraagt het vangen flink wat geluk en geduld. Vang alles wat je ziet en je komt uiteindelijk een keer een steur tegen.

Verwacht in ieder geval dat je onderweg veel andere vis vangt, en wees bereid om af en toe een trip te maken om vis te verkopen. Of dump de vis gewoon langs de kant van de rivier.

Ons advies is om de vis zo snel mogelijk te vangen, want marathonvissessies zijn zwaar en moeizaam naarmate de deadline nadert.

Veel succes en houd rekening met de vissen die aan het einde van de maand ervandoor gaan - waaronder de donauzalm.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next