Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons saven: Eilandback-ups, automatisch opslaan, gegevensherstel en gegevens overdragen uitgelegd

Let op je gegevens! Anders komt Mr. Resetti achter je aan.

Animal Crossing: New Horizons voegt verschillende nieuwe features toe aan de Animal Crossing-reeks, en eilandback-ups is daar een mooi voorbeeld van.

Je hoeft je dus niet meer zorgen te maken dat je ineens een zeldzame vis of klingels door een lege batterij verliest. Alleen moet Mr. Resetti nu wel ander werk zoeken.

Naast eilandback-ups en automatisch opslaan vind je in deze gids ook info over handmatig opslaan, gegevensherstel en het overdragen van opgeslagen gegevens voor Animal Crossing New Horizons.

Inhoud:

Eilandback-ups en je eiland herstellen in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Animal Crossing: New Horizons heeft de mogelijkheid gekregen om eilandback-ups te maken in de cloud en je eiland zo te herstellen na het verlies van je Nintendo Switch in patch 1.4. Deze verscheen in juli 2020.

Dankzij deze feature worden je gegevens en eiland automatisch opgeslagen op het internet op vaste tijdstippen. Die gegevens kan je dan later herstellen in het geval je Switch zoek is geraakt, gestolen werd, of gebroken is. Aangezien Animal Crossing: New Horizons een game is waar je al snel honderden uren in kan steken, is het dus slim deze feature te activeren!

Een eilandback-up maken

Om de feature te activeren moet je eerst zeker zijn dat je een Nintendo Switch Online account hebt.

Start Animal Crossing New Horizons op en wanneer je op het titelscherm bent, druk je op de min-knop (-) om de Instellingen te openen.

Vervolgens moet je de derde optie 'Eilandback-ups' kiezen, gevolgd door 'Eilandback-ups activeren'.

Met de eilandback-up optie geactiveerd, zal je eiland van New Horizons om de zoveel tijd geupload worden naar het internet (als je Nintendo Switch met het internet verbonden is althans). Het tijdstip en datum van je laatste back-up wordt weergegeven in het titelscherm linksonder.

Je kan eilandback-ups deactiveren op eender welk moment door terug te keren naar de Instellingen van Animal Crossing New Horizons en de optie 'Eilandback-ups deactiveren' te kiezen en die keuze vervolgens te bevestigen.

Eiland herstellen

De gegevens van je eiland herstellen hangt er van af of je je eiland verloren bent door diefstal of schade aan je Nintendo Switch console.

Als je console gestolen werd, dan moet je contact opnemen met de klantendienst van Nintendo.

Als je Nintendo Switch hersteld werd, dan moet je New Horizons opstarten als de speler die 'Eilandback-up' activeerde.

Wanneer New Horizons ingeladen is, kijk je of het eiland dat op het titelscherm verschijnt jouw eiland is. Zo ja, dan heb je niets om je zorgen over te maken en kan je lekker verder gaan naar je eigen eiland.

Je moet ook zeker zijn dat je geen nieuw eiland start op die console, anders zal je je nieuwe Animal Crossing New Horizons gegevens moeten verwijderen voordat je je oude eiland kan herstellen.

Als je je eiland niet kan zien op het titelscherm, dan moet je terug op de min-knop (-) drukken. Vervolgens verschijnt er een scherm dat vraagt of je wil zoeken naar een eilandback-up om te herstellen.

Zorg ervoor dat je verbinding hebt met het internet en begin met zoeken. Normaal gezien krijg je vervolgens je eilandback-up te zien, dat je kan kiezen om te herstellen. Als je meerdere eilanden hebt opgeslagen onder deze gebruikersgegevens, dan moet je zeker zijn dat je wel de juiste gekozen hebt.

De game zal herstarten als het eiland hersteld is en je zal dan verder kunnen spelen in Animal Crossing New Horizons.

Onthoud dat dit verschillend is van de normale cloud saves die normaal deel uitmaken van je Nintendo Switch Online lidmaatschap. Dit is waarschijnlijk door de beperking van één eiland per Nintendo Switch. Daarom dat je deze functionaliteit moet instellen in de game met de bovenstaande stappen in plaats van in de instellingen van je console zelf.

Voortgang opslaan en automatisch opslaan in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Mr Resetti himself.

Animal Crossing New Horizons is de eerste game binnen de reeks dat automatisch opslaan introduceert.

Dat houdt in dat je tijdens je avonturen op je eiland gewoon je Nintendo Switch kunt uitschakelen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je voortgang verliest.

Automatisch opslaan gebeurt regelmatig. Je herkent het aan het ronddraaiende icoontje in de hoek. Je kunt die functie niet uitzetten.

Wanneer je klaar bent met een sessie druk je op de min-knop om het spel handmatig op te slaan en af te sluiten. Zo blijft je harde werk sowieso opgeslagen.

Hoeveel eilanden mag je in Animal Crossing New Horizons hebben?

In Animal Crossing New Horizons ben je beperkt tot een eiland per Nintendo Switch, wat betekent dat iedereen die je Nintendo Switch gebruikt hetzelfde eiland deelt.

Je mag per Nintendo Switch maximaal acht gebruikers hebben, dus dat betekent ook dat je per eiland in totaal acht menselijke inwoners kunt hebben.

Als je helemaal overnieuw wil beginnen moet je de opgeslagen gegevens van je Switch verwijderen. Zo krijg je de mogelijkheid om een nieuw eiland te creëren, maar dat houdt dus ook in dat je je originele eiland kwijt bent.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Overdragen van opgeslagen gegevens voor Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Volgens de Animal Crossing New Horizons website is het niet mogelijk om je opgeslagen gegevens naar een andere Nintendo Switch over te dragen.

Wel komt er mogelijk later in het jaar een optie om dat alsnog te doen, maar vooralsnog zijn daarover nog geen details bekendgemaakt.

We zullen dit gedeelte bijwerken als er meer details over die functie bekend zijn.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties