Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons personage aanpassen: Zo verander je je gezicht, kapsel, kleding en schmink

Zo verander je het uiterlijk van je personage in Animal Crossing New Horizons.

Animal Crossing New Horizons geeft je eindelijk de mogelijkheid om je personage bij aanvang helemaal aan te passen. Zo bepaal je zelf je huidskleur, neus, ogen en andere gezichtskenmerken.

Als je over de juiste meubels beschikt, heb je zelfs de mogelijkheid om altijd het gezicht, het kapsel en de kleding van je personage aan te passen.

Ook introduceert New Horizons een nieuwe aanpassing, namelijk schmink.

Inhoud:

Je personage aanpassen in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

New Horizons heeft de traditie van de Animal Crossing-reeks doorbroken door de oorspronkelijke quiz te vervangen. Je hoeft dus niet meer met de kat Rover te praten om je personage vorm te geven.

In Animal Crossing New Horizons bepaal je zelf het uiterlijk van je personage door die in een specifiek scherm samen te stellen.

Je bepaalt de volgende kenmerken:

 • Huidskleur
 • Kapsel
 • Haarkleur
 • Ogen
 • Oogkleur
 • Neus
 • Mond
 • Wangen
De verschillende aanpassingen die je bij aanvang doet.

Terwijl je New Horizons speelt, kun je je eigen schmink ontwerpen en zowel nieuwe kapsels als haarkleuren kopen.

Zo verander je je gezicht en haar in Animal Crossing New Horizons

Als je in Animal Crossing New Horizons naar wens je gezicht of kapsel wil veranderen, moet je een spiegel of kaptafel maken.

Voor een vrij standaard spiegel heb je het doe-het-zelfplan en het volgende nodig:

Zodra je het meubel hebt gebouwd, plaats je het simpelweg in je huis en gebruik je het.

Je komt dan weer terug bij het scherm voor het aanpassen van je personage.

Het aanpassingsscherm met extra kapsels en haarkleuren.

Zo kom je aan nieuwe kapsels en kleuren in Animal Crossing New Horizons

Wanneer je met Animal Crossing New Horizons begint, heb je de keuze uit acht verschillende kapsels en acht verschillende haarkleuren. Als je een van die opties niet interessant vindt of gewoon je haar wil veranderen, dan moet je een aantal nieuwe kapsels kopen.

Zowel kapsels als haarkleuren zijn door middel van Nook-miles via de NookStop bij de servicebalie te koop.

Je hoeft alleen de juiste hoeveelheid Nook-miles te verdienen en ze in te wisselen voor de kapsels en kleuren die je nodig hebt. Daarna moet je alleen nog naar een spiegel gaan.

Hieronder vind je welke kapsels je kunt kopen en hoeveel Nook-miles je daarvoor precies nodig hebt:

Bekijk op YouTube

Schmink in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Schmink is een nieuwe manier in om Animal Crossing New Horizons je personage mee aan te passen. Hiermee krijg je de mogelijkheid om zelfgecreëerde ontwerpen op je gezicht te schminken.

Dat zijn ontwerpen die meestal worden gebruikt voor de vlag van je eiland, kledingstukken of voor algemene decoratie.

Het ontwerp wordt trouwens in drie verschillende secties verdeeld. De bovenste helft van het patroon zit op je voorhoofd en de onderste helft wordt over je wangen verdeeld. Daar kun je dus potentieel hele creatieve ontwerpen mee maken.

Je kunt ontwerpen op je gezicht schminken.

Je kan je eigen ontwerpen via de Eigen ontwerpen app creëren - kost 800 Nook-miles - of via de Zusters Able.

Kleding in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Kleding is datgene dat je personage draagt. Je kunt het zo gek niet bedenken. In Animal Crossing New Horizons kan het namelijk van alles zijn: een deftige snor, een samurai helm of een hippie kostuum.

Hieronder vind je de acht verschillende categorieën kledingstukken die je in New Horizons tegenkomt:

 • Tassen
 • Jurken
 • Gezichtsdecoraties, inclusief brillen
 • Hoeden, inclusief pruiken en andere vormen van decoraties
 • Schoenen
 • Sokken
 • Bovenlijf, waaronder t-shirts en truien
 • Broeken en rokken

Je kunt maximaal negen verschillende kledingstukken dragen en om precies te weten wat je personage draagt, selecteer je de blauwe afbeelding van een shirt in je zakken. Die staat naast je totale hoeveelheid klingels.

Daarmee open je een menu waarin je precies ziet wat voor kleding je personage draagt. In dat menu kun je de kleding ook verwijderen.

Zo verander je je kleding in Animal Crossing New Horizons

Van jurken tot aan een Samurai kostuum, op een gegeven moment heb je een grote kledingcollectie in Animal Crossing New Horizons. Vooral dat Samurai kostuum wil je ongetwijfeld dragen.

Je hebt de mogelijkheid om kleding in je zakken te bewaren, maar het is makkelijker om een kledingkast te gebruiken.

Voor een standaard kledingkast heb je het doe-het-zelfplan en het volgende nodig:

Plaats nu de kledingkast in je huis of op het eiland en open vervolgens de kast om je kleding te veranderen.

Elke kledingkast die je in bezit hebt, laat je je kleding veranderen.

Je hebt ook de mogelijkheid om je kleding te veranderen door naar de Zuster Able te gaan. Daar kun je in de pasruimte kledingstukken die te koop zijn passen.

Zo zie je gelijk of een bepaalde outfit wel naar wens is. Na aankoop kun je de nieuwe kledingstukken gelijk aandoen.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Zo krijg je kledingstukken in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

In Animal Crossing New Horizons zijn er zijn een aantal manieren om aan nieuwe kledingstukken te komen.

De Zusters Able is de beste plek om een nieuwe outfit bij elkaar te zoeken. De Zusters verkopen namelijk iedere dag verschillende kledingstukken en accessoires. Daarnaast kun je je eigen ontwerpen in kledingstukken verwerken.

Ook heb je de mogelijkheid om bij de NookStop Nook-miles te spenderen. Via die automaat verkrijg je enkele exclusieve kledingstukken van Nook Inc., waaronder een bandana en een blouse.

Wissel Nook-miles in voor exclusieve kleding.

Soms komt het zelfs voor dat speciale bezoekers naar je eiland komen. Zo verkoopt Kicks het stinkdier verschillende tassen, schoenen en sokken.

Bovendien heb je via doe-het-zelfplannen de optie om accessoires te maken. Zo zijn er een aantal bloemenkransen die je kunt maken.

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om QR-codes te scannen. Daarmee download je onder andere eigen ontwerpen van andere spelers.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next