Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons Leif: Hoe Leif vinden, struiken en heg groeien en kopen uitgelegd

En waarom zijn we een beetje bang van Leif?

Leif, is net zoals Saharah en Redd, één van de vele reizende verkopers die op willekeurige dagen je eiland bezoeken in Animal Crossing: New Horizons.

Deze tegelijk grappige maar toch ook ietwat enge luiaard heeft een aantal bloemenzakjes en struikzaailingen te koop. Die struikzaailingen zullen uiteindelijk groeien in prachtige struiken.

Leif is in feite de enige verkoper in de game die deze struikzaailingen verkoopt, dus als je wat struiken wil groeien moet je hem zeker bezoeken.

Op deze pagina:

Hoe Leif vinden en Leif's sluitingstijd in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Leif kan je op willekeurige dagen op het pleintje voor de servicebalie vinden met zijn winkeltje. Hij blijft op je eiland tot 5u 's morgens, wat de resettijd is op elk eiland in Animal Crossing New Horizons.

Het is belangrijk te weten dat, als je wil dat Leif je eiland bezoekt, je eerst Update 1.2 voor Animal Crossing New Horizons moet installeren. Deze update voegt ook Redd toe als verkoper aan het spel. Het spel zal je vragen de update te installeren wanneer je de game opstart.

Hoe struikzaailingen vinden in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Leif verkoopt verschillende bloemzakjes en struikzaailingen. Bloemen kosten 240 klingels per stuk maar je kan een pakket van vijf krijgen voor 1200 klingels. Struikzaailingen kosten 280 klingels en 1400 klingels voor een pakket van vijf.

Om struiken te hebben op je eiland moet je eerst een aantal struikzaailingen kopen. Deze zullen uiteindelijk in struiken groeien, en wanneer het seizoen het toelaat, zullen ze bloeien met bloemen.

Telkens Leif een bezoekje brengt zal hij vier verschillende struikzaailingen en zes verschillende soorten bloemzakjes verkopen.

De meeste van deze bloemen zullen niet standaard te vinden zijn op je eiland, dus Leifs winkeltje bezoeken is een goede manier om je eiland diverser te maken.

Je kan ook al het onkruid dat je hebt aan Leif verkopen voor 20 klingels per stuk. Dat is maar liefst het dubbele dat je ervoor krijgt in Nooks Hoek.

Hoe struiken doen groeien in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Na het kopen van de struikzaailingen bij Leif in New Horizons is het tijd om deze te planten.

Ga naar het gebied van je eiland dat je wil decoreren en open je zakken.

Selecteer vervolgens de struikzaailing die je wil planten, en plant deze net zoals je bloemen zou planten.

De zaailing zal nu op de grond verschijnen waar je staat.

Het zal een paar dagen duren voordat de struik volgroeid is, maar uiteindelijk zal er een mooie struik staan waar je de zaadjes gepland hebt. Uiteindelijk zal de struik in het juiste seizoen ook mooie bloemen krijgen.

Het planten van struiken zal je ook Nook-miles opleveren. Naarmate je meer struiken plant, zal je ook meer Nook-miles krijgen.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Volledige lijst van soorten struiken in Animal Crossing: New Horizons

Hieronder staat de volledige lijst van struiken die je kan kopen van Leif in Animal Crossing New Horizons:

 • Blauwe hortensia
 • Hulst
 • Oranje osmanthus
 • Roze rododendron
 • Roze hortensia
 • Roze hortensia
 • Rode camelia
 • Rode hibiscus
 • Witte rododendron
 • Gele hibiscus
 • Gele osmanthus
Cover image for YouTube videoLet's Play Animal Crossing New Horizons April Update - TURNING OVER A NEW LEIF + ART AND TREASURES

Veel plezier met het groeien van je struiken!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties