Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons klompvis: Hoe klompvis vangen uitgelegd

Zo haal je je grootste vangst binnen.

De klompvis is, letterlijk, een van de grootste vissen die in Animal Crossing New Horizons voorkomt.

De klompvis lijkt op de haaien die je tijdens de zomerperiode vangt - alhoewel het technisch gezien een grote vis is - en arriveert op een iets latere periode in het jaar.

Ze zijn ongeveer net zo zeldzaam als haaien in de game, dus het is gewoon een kwestie van tijd tot je eentje vangt en aan je Critterpedia wordt toegevoegd.

Deze pagina bevat alles wat je moet weten over het vangen van een klompvis in Animal Crossing New Horizons, inclusief in welke maanden je de vis op je eiland tegenkomt.

Op deze pagina:

Waar en wanneer kan ik klompvis vangen in Animal Crossing New Horizons?

Hier is alle belangrijke informatie die je moet weten over klompvis in New Horizons:

  • Klompvis maanden - Juli tot en met september (noordelijk halfrond), januari tot en met maart (zuidelijk halfrond)
  • Klompvis tijden - 04u00 tot 21u00
  • Klompvis locatie - Zee
  • Klompvis verkoopprijs - 4000 klingels
Bekijk op YouTube
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Zo vang je klompvis in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

De klompvis is gemakkelijk te herkennen door een kenmerk dat de andere vissen in de game niet hebben: een vin die uit het water steekt.

Dat gebeurt ook bij haaien in Animal Crossing, en komt in dezelfde maanden voor. Hoewel het de groep van andere vissen verkleint, betekent dat ook dat je met haaien moet concurreren om de klompvis te vinden - dat is frustrerend als het een van de laatste vissen is die je nodig hebt voordat hij verdwijnt.

Het goede nieuws is dat het, net als haaien, in de zee voorkomt. Omdat je op een eiland bent, is er natuurlijk veel van de zee aanwezig, waardoor je kansen worden vergroot. Dus ren naar de stranden totdat je een vin tegenkomt die uit het water steekt en probeer hem dan te vangen.

Als je het echt lastig vindt, probeer dan aas te gebruiken om de vis te laten verschijnen. Als het echter kan, is het verstandiger om dat voor zeldzamere vissen te bewaren, zoals vissen bij de pier (blauwe marlijn) of hoger gelegen rivieren (goudforel).

Uiteindelijk, zoals bij elke vis, is het een kwestie van elke schaduw vangne die bij de vorm van de klompvis past - oftewel alles met een vin - totdat hij van jou is. Succes!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next