Skip to main content

Animal Crossing New Horizons hemelkijker: Hoe hemelkijker vangen uitgelegd

Zo vind je een van de zeldzaamste vissen.

De hemelkijker is een van de zeldzamere, zo niet de zeldzaamste, vis in Animal Crossing New Horizons, ondanks dat hij het hele jaar te vangen is.

Het vinden van deze vis kan een paar uur tot mogelijk een aantal weken duren, dus als je er eentje gevangen hebt, raden we je aan om hem gelijk aan het museum te doneren.

Hieronder vind je alles wat je moet weten over de hemelkijker in New Horizons, inclusief wanneer en waar je hem tegenkomt.

Op deze pagina:

Waar en wanneer kan ik hemelkijker vangen in Animal Crossing New Horizons?

Hier is alle belangrijke informatie die je moet weten over hemelkijker in New Horizons:

  • Hemelkijker maanden - Het hele jaar
  • Hemelkijker tijdstippen - 21u00 tot 04u00
  • Hemelkijker locatie - Zee
  • Hemelkijker verkoopprijs - 15.000 klingels
Bekijk op YouTube
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Zo vang je hemelkijker in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Hoewel de hemelkijker in New Horizons misschien gemakkelijk te vangen lijkt, is het in feite een van de lastigste vissen om in de game te vinden.

Dat komt vooral doordat de vis alleen beschikbaar is van 21u00 tot 04u00, wat betekent dat als je er eentje wilt, je een groot deel van de nacht moet vissen. Gelukkig is de hemelkijker een zeevis, dus er zijn meerdere locaties die je kunt bezoeken om op de vis te jagen.

In tegenstelling tot de meerderheid van de zeldzame vissen in New Horizons, verschijnt de hemelkijker als een kleine schaduw in de zee, wat betekent dat hij op een gewone vis lijkt. Je moet ook vermijden om langs de stranden te rennen, want de kans is groot dat de vis vlucht, voordat je hem ook maar hebt gezien.

De gemakkelijkste manier om de hemelkijker te vangen, is door aas te gebruiken. Met aas in je bezit hoef je alleen nog een goede plek langs de kust te zoeken.

Zoek naar schaduwen van kleine vissen.

We raden je aan om bij de pier te vissen, omdat je hier een goed zicht op de zee hebt en gemakkelijk kunt bewegen om vissen beter in het oog te krijgen. Een aantal andere zeldzame vissen, waaronder de reuzenhorsmakreel, tonijn en blauwe marlijn, kunnen ook het hele jaar ook alleen gevonden worden door vanaf de pier te vissen, dus als je een tweede vangt, kun je die aan het museum doneren.

Bij het vangen van elke zeldzame vis vereist het vangen van een hemelkijker echter veel geduld; je moet niet alleen wachten totdat de vis tevoorschijn komt, maar hij kan ook gemakkelijk ontsnappen als je niet snel genoeg bent. Daarom raden we je aan om alleen in korte sessies te vissen in plaats van de gehele nacht.

Als je eindelijk een hemelkijker hebt gevangen, raden we je aan om, afhankelijk van de tijd van het jaar, een van de andere zeldzame vissen in New Horizons te vangen, waaronder reuzenhorsmakreel, tonijn en blauwe marlijn.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next