Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons goudforel: Hoe goudforel vangen en waar zijn bergrivieren

Helaas zijn ze niet echt van goud.

Het kost je waarschijnlijk veel tijd om een goudforel in Animal Crossing New Horizons te vangen.

Niet alleen is de goudforel een zeldzame vis - zoals blauwe marlijn - maar je kunt ze ook nog alleen bij bergrivieren vangen.

Op deze pagina vind je alles wat je over de goudforel moet weten, inclusief het tijdstip waarop ze voorkomen.

Op deze pagina:

Waar en wanneer kan ik goudforel vangen in Animal Crossing New Horizons?

Hier is alle belangrijke informatie die je moet weten over goudforel in New Horizons:

  • Goudforel maanden - Maart tot mei en september tot november
  • Goudforel tijden - 16:00 's middags tot 9:00 's ochtends
  • Goudforel locatie - Bergrivieren
  • Goudforel verkoopprijs - 15.000 klingels
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Waar zijn bergrivieren en hoe vang ik daar goudforel?

Goudforel vind je alleen bij de bergrivieren in New Horizons. Dat zijn rivieren die je bovenop je tweede en derde laag kliffen van je eiland vindt.

Als je eiland geen goede bergrivieren heeft, maak je ze gewoon zelf via de Eilandontwerper-app. Daar heb je wel een score van drie sterren voor nodig, anders heb je terraforming nog niet. Zorg er dan wel voor dat die nieuwe rivier uiteindelijk naar een van de riviermondingen op je eiland stroomt, anders wordt het alleen een vijver en dan zal de goudforel niet komen opdagen.

Maak niet per ongeluk een vijver!

Met de bergrivier op zijn plek, is het nu belangrijk om voor aas te zorgen. Gelukkig kun je andere vissen wegjagen, dus je hebt niet zoveel aas nodig. Dat is voor tonijn wel anders. Maar alsnog, als je goudforel voor je museum nodig hebt, raden we je aan om ongeveer dertig tot vijftig zakken aas mee te nemen.

Er is geen garantie dat je goudforel met die hoeveelheid aas vangt, maar je zorgt er wel voor dat die opdracht niet snel saai wordt. Je wil het vissen niet opgeven, omdat je het simpelweg beu bent.

Goudforel kun je van maart tot mei en van september tot november bij bergrivieren op je eiland vinden. Net zoals bij andere vissen - zoals blauwe marlijn - heb je een beetje geluk nodig. Veel succes!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties