Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons Feng Shui: zo breng je Feng Shui in je kamers uitgelegd

Breng harmonie in je huis in New Horizons.

Feng Shui, net zoals je vriendschap met dorpsbewoners, is een verborgen mechaniek in Animal Crossing New Horizons.

Het is gebaseerd op de echte Feng Shui-praktijken en speelt een rol bij de Academie voor Wonderlijke Woningen punten die je elke week krijgt. Dat houdt in dat correct gebruik van Feng Shui het verschil maakt tussen een A-klasse of S-klasse woning.

Het gebruiken van Feng Shui in het ontwerp van je kamers kan lastig zijn, maar we hebben gelukkig een paar tips om harmonie in je kamers te brengen.

Op deze pagina:

Wat is Feng Shui?

Feng Shui komt uit China en is een traditionele praktijk, waarvan wordt aangenomen dat het mensen helpt met hun omgeving te harmoniseren. Waaronder het plaatsen van meubels in overeenstemming met de windrichtingen. Die richtingen zijn noord, zuid, oost en west.

Feng Shui is altijd onderdeel geweest van de evaluatie van de Academie voor Wonderlijke Woningen in de Animal Crossing-reeks. Als je ervoor zorgt dat je huis goede Feng Shui bevat, dan krijg je de kans op een hogere AWW klasse.

Feng Shui in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

New Horizons gebruikt een simpele versie van Feng Shui. Er worden maar drie windrichtingen gebruikt - zuid, oost en west - en drie kleuren - rood, groen en geel.

Iedere kamer in je huis heeft drie Feng Shui zones. Namelijk een set van twee tegels tegen je zuidelijke, oostelijke en westelijke muren. Om de Feng Shui-bonus van de Happy Home Academy te verdienen moet je een meubel met de juiste kleur in de juist Feng Shui-zone plaatsen.

Hieronder vind je welke kleur bij welke kardinale richting en dus welke Feng Shui-zone hoort:

KleurRichtingFeng Shui-zone
GroenZuid
RoodOost
GeelWest

Bedankt aan Pinkandgrey via reddit voor het delen van die informatie.

Een voorbeeld van goede Feng Shui is het plaatsen van de rode keizerlijke kist in de oostelijke Feng Shui-zone, omdat het oosten de kardinale richting voor rode meubels is. Zelfs als de keizerlijke kist deels buiten de Feng Shui-zone valt, krijg je er alsnog bonuspunten voor.

Je hoeft trouwens maar een gekleurde meubel op correcte wijze in iedere Feng Shui-zone te plaatsen. Zodoende krijg je dus heel gemakkelijk de extra Happy Home Academy-punten, zonder dat je je eigen ontwerpkeuzes heel erg hoeft aan te passen. Voorwerpen die aan de muur horen, zoals schilderijen, tellen ook mee. Helaas geldt dat niet voor vloeren en behang.

Tot slot, is het belangrijk om te weten dat iedere kamer drie Feng Shui-zones heeft, waardoor je dus per kamer effectief drie Feng Shui-bonussen kunt krijgen. De regels van Feng Shui zijn dus belangrijk als je die felbegeerde S-klasse van de Academie voor Wonderlijke Woningen wil krijgen.

Zo implementeer je Feng Shui zonder het ontwerp van je huis in Animal Crossing New Horizons kapot te maken

Je maakt je misschien zorgen dat het implementeren van Feng Shui de ontwerpkeuzes in je huis te veel beïnvloedt. Gelukkig zijn er een aantal voorwerpen die je aan de muur kunt hangen, zonder dat je te veel geconfronteerd wordt.

Meubelstukken die je aan de muur hangt, zijn een goede manier om Feng Shui uit te oefenen.

Het op de juiste muur plaatsen van voorwerpen zoals het vlindervis model - dat geel is - zorgt voor makkelijke bonuspunten voor een van de Feng Shui-zones in die kamer.

De makkelijkste manier is om drie versies van de klimop in een pot te maken. Die kun je uiteindelijk rood, groen of geel maken. Dat houdt in dat je door het plaatsen van de klimop in een pot in de juiste Feng Shui-zone bonuspunten krijgt.

Je kunt een klimop in een pot van kleur veranderen.

Om een klimop in een pot te maken heb je het volgende nodig:

  • 5x Onkruid
  • 5x Kleihomp

Je hebt daarna nog de mogelijkheid om extra juist gekleurde meubels aan de juiste Feng Shui-zones toe te voegen. Zo krijg je uiteindelijk meer punten van de Academie voor Wonderlijke Woningen.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Het doel van Feng Shui in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Het enige doel van Feng Shui in Animal Crossing New Horizons is het verhogen van je Academie voor Wonderlijke Woningen klasse.

Dat komt door het gebrek van een geluksmechaniek. Er bestaat een kans dat 'geluk' ooit nog via een patch in de game komt, maar voor nu moeten we dat afwachten.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties