Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons eilandlied maken: Hoe je eilandlied veranderen en liedjeslijst

Zo maak je je eigen eilandlied in New Horizons.

Het Eilandlied is een speciaal kort liedje dat je kan maken in Animal Crossing: New Horizons.

Dit liedje speelt op bepaalde momenten in New Horizons, wat betekent dat je het erg vaak zal horen. Het is dus maar best een deuntje dat je fijn vindt!

Je kan je eigen eilandlied componeren met de eilandliedmaker, waarin je muzieknoten kan zetten . Maar als je je eilandlied wil horen en veranderen, dan moet je dit wel eerst vrijspelen.

Op deze pagina:

Je eigen eilandlied vrijspelen in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Het eilandlied is in Animal Crossing New Horizons een kort melodietje dat je hoort wanneer je tegen een dorpsbewoner praat, wanneer je een gebouw betreedt en wanneer het uur veranderd.

Aanvankelijk is het eilandlied al voorgeprogrammeerd maar net zoals alle andere zaken in New Horizons kan je ook dit aspect van je eiland helemaal naar eigen smaak veranderen.

Als je je eilandlied wil veranderen, dan moet je eerst de servicebalie upgraden van een tentje naar een gemeentehuis.

Je moet de servicebalie upgraden om het eilandlied te veranderen.

Hoe je eigen eilandlied componeren in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Na het upgraden van de servicebalie in New Horizons, kan je het eilandlied veranderen door tegen Isabelle te praten en de optie 'Eilandlied veranderen' te kiezen.

Dit brengt het een bord met kikkers omhoog. Deze kikkers vertegenwoordigen muzieknoten. Door deze kikkers te veranderen, kan je een nieuw eilandlied componeren.

Er zijn in totaal zestien muzieknoten die je kan instellen om je eilandlied te maken. Elk muzieknoot wordt weergegeven op de kikker, en de kikker kan je hoger of lager zetten met de linkerstick.

Je kan elke noot gebruiken om je eilandlied te veranderen.

Je kan op elk moment op de Y-knop drukken om te horen wat je al hebt, en wanneer je blij bent met wat je te horen krijgt, druk je op de +-knop om terug te keren naar Isabelle die je liedje voor jou zal zingen. Schattig!

Heb je nog geen nieuwe servicebalie maar wil je wel al wat experimenteren met het maken van je eilandlied? Je kan online al wat dingen uittesten met deze van NookNet. Dan ben je helemaal klaar als het zover is.

Cover image for YouTube videoAnimal Crossing: New Horizons: 17 Advanced Tips and Tricks for Your Island

Muzieknoten in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Er zijn vier verschillende soorten noten die je kan maken wanneer je een nieuw eilandlied maakt in New Horizons. Dit zijn ze:

MuzieknootEffect
Streepje
Verlengt de vorige noot
Grijze kikker
Stilte
Letter A tot G
Gelijk aan de muzieknoten
Vraagteken
Willekeurig of grappig geluidje
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Lijst van leuke eilandlied ideeën in Animal Crossing: New Horizons

De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos als het op je eilandlied in New Horizons aankomt. Je kan iets compleet origineels bedenken, gewoon wat willekeurige noten ingeven of natuurlijk een van je favoriete deuntjes namaken.

Hieronder vindt je een aantal leuke ideetjes om je op weg te helpen met het maken van je eigen eilandlied!

Hier is onze versie van A Cruel Angel's Thesis - het introlied van Neon Genesis Evangelion.

A Cruel Angel's Thesis

Als je een fan bent van The Legend of Zelda: Ocarina of Time of The Legend of Zelda: Majora's Mask, dan heeft Super Milltendo van YouTube een tip voor je:

Cover image for YouTube videoAll Zelda Ocarina Tunes For Animal Crossing New Horizons! (OOT & MM)

Super Milltendo heeft ook een video gemaakt dat de Animal Crossing-versies van het Mario-lied, het themalied van Lavender Town in Pokémon Red, Blue en Yellow, het Tetris-lied en het Mii Channel lied allemaal toont:

Cover image for YouTube videoTop 25 Nintendo Tunes For Animal Crossing New Horizons!

Raygun Bunny van YouTube is erin geslaagd om instant-hit 'Toss A Coin To Your Witcher' te maken.

Cover image for YouTube videoAnimal Crossing New Horizons Toss A Coin To Your Witcher Town Tune

Nerd Attack! op Youtube heeft twee videos gemaakt die elk 30 eilandliedjes bevatten. De eerste bevat onder andere Game of Thrones, Jurassic Park en Epona's Song van Ocarina of Time.

Cover image for YouTube videoTOP 30 Town Tunes for Animal Crossing New Horizons ACNH & ACNL

De tweede video toont het Doctor Who introlied, 'Do You Want to Build a Snowman?' uit Frozen en het Super Smash Bros Melee introlied:

Cover image for YouTube video30 More Town Tunes for Animal Crossing New Horizons ACNH & ACNL

Hopelijk heb je al wat inspiratie opgedaan om zelf je eigen eilandlied in te stellen!!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties