Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons donauzalm: Hoe donauzalm vangen en bergrivieren uitgelegd

Zo vang je de beruchte donauzalm.

Donauzalm is een ietwat lastig te vinden vis in Animal Crossing New Horizons.

Aangezien de vis slechts vier maanden per jaar verschijnt, is tijd van essentieel belang om er eentje te vinden.

Op deze pagina lees je hoe je een donauzalm vangt - met info over de tijden en locatie - zodat je de vis vangt voordat hij voor een jaar je eiland verlaat.

Op deze pagina:

Waar en wanneer kan ik donauzalm vangen in Animal Crossing New Horizons?

Hieronder vind je alle belangrijke informatie over de donauzalm:

  • Donauzalm maanden: December tot en met maart (noordelijk halfrond), juni tot en met september (zuidelijk halfrond)
  • Donauzalm tijden: 16u00 tot 09u00
  • Donauzalm locatie: Bergrivieren
  • Donauzalm verkoopprijs: 15.000 klingels

Dat is de belangrijkste informatie die je moet hebben als je een donauzalm wilt vangen - maar we hebben hieronder nog een aantal tips om je zoektocht makkelijker te maken.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Waar zijn bergrivieren en hoe vang ik daar donauzalm?

De bergrivier is een hoger gelegen deel van de rivier in het noorden van het eiland.

Om daar te komen moet je de ladder vrijspelen, een werktuig waarmee je de kliffen beklimt.

Op de top van de klif bevinden zich de bron van de rivier en verschillende watervallen, maar zolang je in de hoger gelegen rivier vist (en niet in de vijver bovenop de klif), komt de donauzalm mogelijk na 16u00 tevoorschijn.

Concentreer je op een hoger gelegen rivier die je via de ladder moet bereiken en kijk daar tussen 16u00 en 09u00.

De donauzalm is een grote vis, waardoor je hem makkelijk van andere soorten onderscheidt. Als je er niet eentje ziet verschijnen, ren dan van de rivier weg en weer terug naar de rivier om te 'verversen' wat daar verschijnt.

Als er niks verschijnt, houd dan rekening met aas om de vis te forceren om te verschijnen.

Een andere tactiek is het bezoeken van een mysterieus eiland met een bergrivier. Die zijn zeldzaam, dus het kan een paar keer duren voordat je er eentje vindt, maar het voordeel is dat mysterieuze eilanden meer vissen bevatten dan je eigen eiland.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om vissen tevoorschijn te laten komen door de vissen elders in de rivier af te schrikken. Dat doe je door je hengel uit te werpen en weer in te halen als een vis hapt.

Daarnaast heb je de optie om bij het begin van de bergrivier te beginnen, naar de zee te lopen en onderweg vissen te laten schrikken. Dan zou er bij terugkomst een nieuwe vis moeten zijn. Het is natuurlijk niet gegarandeerd een donauzalm, maar het bespaart je wel wat aas.

Uiteindelijk, zoals met elke zeldzame vis in Animal Crossing New Horizons, vereist het vangen van een vis veel geluk en geduld. Vang alles wat je tegenkomt en de donauzalm komt tevoorschijn.

Voor ons betekende dit dat we onderweg een heleboel andere vissen vingen, dus als je geen ruimte meer hebt, verkoop je ze of neem je een pauze.

Controleer ook of je wel op het juiste moment vist. De donauzalm komt alleen voor in de avonduren, namelijk vanaf 16u00 en verdwijnt pas weer rond 9u00.

We raden je aan om de donauzalm zo snel mogelijk te vangen, want marathonsessies om een specifieke vis te vangen zijn uiteindelijk zwaar en moeizaam naarmate de deadline voor het einde van de maand nadert.

Veel succes en houd rekening met de vissen die aan het einde van de maand ervandoor gaan - waaronder de steur.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties