Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons coelacant: Hoe coelacant vangen uitgelegd

Een eeuwenoude vis komt een kijkje nemen.

De coelacant is een van de zeldzaamste vissen in Animal Crossing New Horizons en eentje vangen is essentieel voor het voltooien van de tentoonstelling in het museum.

Het probleem met de coelacant is echter dat de vis alleen zijn zeer specifieke weersomstandigheden in de zee tevoorschijn komt, waardoor je een tijd moet wachten op de kans om eentje te vangen.

Het vangen van de coelacant brengt je ook een stapje dichterbij het Gouden Hengel doe-het-zelfplan en het voltooien van de Critterpedia.

Op deze pagina:

Waar en wanneer kan ik coelacant vangen in Animal Crossing New Horizons?

Hieronder vind je alle belangrijke informatie omtrent het vangen van een coelacant in New Horizons:

  • Coelacant maanden - Gehele jaar
  • Coelacant tijden - Hele dag
  • Coelacant locatie - Zee tijdens regen
  • Coelacant verkoopprijs - 15.000 klingels

Onthoud, als je een coelacant wilt vangen, moet je de vis gaan zoeken op een regenachtige dag, want zolang er regen is zal er een coelacant zijn.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Zo vang je coelacant in Animal Crossing New Horizons

Als je naar een coelacant in New Horizons zoekt, is er maar één ding dat je goed moet onthouden: de coelacant komt alleen tijdens regen tevoorschijn!

Dat betekent dat je op een regenachtige dag moet wachten om er eentje te vangen en, afhankelijk van de tijd van het jaar, is het goed mogelijk dat dit eventjes duurt. Houd je ogen op de hemel gericht, want een bewolkte dag in New Horizons kan zo omslaan naar regen.

Als het eindelijk regent, wil je langs de kusten van je stranden lopen op zoek naar een grote schaduw. Gelukkig is de schaduw zo groot dat je hem gemakkelijk kunt zien.

Als je de coelacant naar je toe wilt halen, is het verstandig om aas van tapijtschelpen te maken - een schelp per zakje aas.

Met het aas in bezit, ga je naar de kleine pier die zich langs de kustlijn van je eiland bevindt en gooi daar het aas in het water. Deze pier is niet de steiger waar Dodo Airlines zich bevindt.

Zoek naar een grote schaduw.

We raden je aan om bij de pier te vissen, omdat er, afhankelijk van de tijd van het jaar, een aantal vissen zijn die je alleen vanaf de pier kunt vangen. Als je daar vist, maak je niet alleen kans op een coelacant, maar ook op zeldzame vissen zoals, blauwe marlijn, reuzenhorsmakreel, goudmakreel en tonijn - afhankelijk van de tijd van het jaar.

Aangezien al die vissen, inclusief de coelacant, de hele dag beschikbaar zijn, maakt het niet uit wanneer je gaat vissen - zorg er alleen voor dat het in ieder geval regent.

Coelacant is alleen te vinden als het regent op je eiland, maar hij is gelukkig het gehele jaar te vinden. Dus als het weer een beetje meezit, heb je hem zo te pakken.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties