Skip to main content

Animal Crossing: New Horizons Carnaval: zo krijg je veren, Regenboogveren en Carnavalsmeubilair

Tijd om met Pavé te dansen.

Pavé en zijn Carnaval brengen wat warmte aan het eind van de winter in Animal Crossing: New Horizons.

Deze kleurrijke pauw moedigt je aan om te dansen en de veren die over je eiland zweven te verzamelen. Als je deze veren aan Pav" geeft, dan krijg je verschillende Carnavalsmeubilair.

Hieronder ontdek je hoe je veren en regenboogveren vindt, zodat je die speciale carnavalspraalwagen krijgt.

Op deze pagina:

Een blik op carnaval in Animal Crossing: New HorizonsBekijk op YouTube

Carnaval in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je wil deelnemen aan Carnaval in Animal Crossing: New Horizons dan moet je eerst naar het pleintje voor de servicebalie en met Pavé praten.

Hij vertelt je dat je op veren moet jagen. Als je hem drie veren geeft in dezelfde kleur, dan geeft hij je carnavalsmeubilair.

Dit meubel zal dezelfde kleur hebben als de veren die je hem geeft. Als je Pavé dus drie blauwe veren geeft, dan mag je bijv. een blauwe carnavalsvaandel of carnavalskraampje verwachten.

Wat Pavé echter echt wil, zijn regenboogveren. Hij geeft je een doe-het-zelfplan waar je deze zelf mee kunt maken.

Als je Pavé genoeg regenboogveren geeft, dan krijg je van hem de speciale carnavalspraalwagen.

Zo vind je blauwe, groene, paarse en rode veren voor Carnaval in Animal Crossing: New Horizons

Tijdens carnaval in Animal Crossing: New Horizons zal je veren zien zweven op je eiland.

Naast de speciale regenboogveren zijn er vier soorten veren die je kan verzamelen: blauwe, groene, paarse en rode veren.

Net zoals andere seizoensmaterialen zoals sneeuwvlokken en kersenbloesems kan je deze veren gemakkelijk vangen met je net. Loop rond op je eiland, luister of je het typische 'wobwob' geluid hoort dat een veer aanduidt en vang deze dan met je net.

Deze veren zijn wat sterker dan de andere seizoensmaterialen. Maak je dus geen zorgen als je ze een paar keer mist met je net, want de veer zal niet verdwijnen.

Als je het lastig hebt met het vinden van veren in een specifieke kleur, neem dan de tijd om even met je dorpsbewoners te praten. Zij zijn namelijk ook op zoek naar veren en ruilen graag met je!

Wanneer je tegen een dorpsbewoner praat, dan zullen ze je vertellen welke kleuren ze nog zoeken en welke kleur jij zou krijgen.

Aangezien de veren in groepjes van drie groeperen in je zakken, kan je maar maximum drie veren in één keer ruilen. Het is ook belangrijk te weten dat je altijd het volledige 'stapeltje' in je zakken zal ruilen.

Dit betekent dat als je maar één rode veer wil ruilen bijvoorbeeld, maar je enkel een stapeltje van drie rode veren hebt in je zakken, je eerst nog een extra rode veer zal willen vangen voordat je ruilt. Die vierde veer zal een nieuw stapeltje maken in je zakken, dat je dan kan kiezen bij de ruil. Anders wordt je verplicht je stapeltje van drie rode veren te ruilen.

Regenboogveren voor Carnaval in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Regenboogveren zijn de moeilijkste veren om te vinden tijdens carnaval in Animal Crossing: New Horizons.

Je kan ze zien rondzweven op je eiland net zoals de andere gekleurde veren, maar dit is vrij zeldzaam en dus geen betrouwbare bron voor regenboogveren. Het is stukken gemakkelijker regenboogveren te maken met het doe-het-zelfplan dat Pavé je gaf.

Om een regenboogveer te maken, moet je één van elke andere kleur hebben, namelijk blauw, groen, paars en rood.

Deze kan je gemakkelijk verzamelen door ze te vangen met je net of door te ruilen met de dorpsbewoners. Zodra je één van elke kleur hebt, ga je naar je werkbank en maak je de regenboogveer.

Regenboogveren kan je geven aan Pavé om in ruil carnavalsmeubilair te krijgen, of gebruiken om dit meubilair aan te passen.

De carnavalspraalwagen tijdens Carnaval in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je de carnavalspraalwagen wil verdienen tijdens het Carnaval in Animal Crossing: New horizons, dan moet je starten met veren verzamelen.

Om de carnavalspraalwagen te krijgen, moet je eerst elk carnavalsmeubel van Pavé krijgen. Je kan dit doen door ofwel negen regenboogveren te ruilen, of negen sets van drie gekleurde veren te ruilen.

Hoe dan ook, zodra je de negen meubels gekregen hebt, zal Pavé je nog eens om drie regenboogveren vragen.

Verzamel of maak deze regenboogveren en in ruil krijg je de carnavalspraalwagen.

De carnavalspraalwagen.

Je kan nu het proces herhalen om meer carnavalmeubels te krijgen en extra carnavalspraalwagens te hebben, of gewoon iets anders gaan doen.

Carnavalsmeubilair in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Er zijn tien carnavalsmeubels, inclusief de carnavalspraalwagen die je kan verzamelen in Animal Crossing: New Horizons.

Dit is de volledige lijst van alle carnavalsmeubilair in New Horizons:

 • Carnavalsballonlamp
 • Carnavalsconfettimachine
 • Carnavalstrommel
 • Carnavalsvaandel
 • Carnavalspraalwagen
 • Carnavalsslinger
 • Carnavalslamp
 • Carnavalsparasol
 • Carnavalspodium
 • Carnavalskraampje

De carnavalspraalwagen uitgezonderd kan je elke dag ook één van bovenstaande carnavalsmeubilair kopen in Nook's Hoek in de dagen voor carnaval. Tijdens het event krijg je ook willekeurig één van deze meubels als je veren ruilt bij Pavé.

Als je het carnavalsmeubilair wil aanpassen, dan zal je regenboogveren moeten maken of verzamelen. Hoeveel regenboogveren je nodig hebt, hangt af van het meubilair dat je wil aanpassen. De carnavalspraalwagen kan je niet aanpassen.

Carnavalskledij in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Om echt mee te doen met carnaval in Animal Crossing: New Horizons moet je je natuurlijk ook verkleden! Gelukkig krijg je hulp van de Zusjes Able. Zij verkopen carnavalskledij voor het event zelfs maar start!

De zusjes Able zullen de volgende carnavalskledij verkopen:

 • Carnavalshoofdtooi - 2.240 klingels
 • Carnavalskostuum - 2.600 klingels
 • Carnavalsjurk - 2.600 klingels

Elk van bovenstaande kleren kan gekocht worden in blauw, groen, paars of rood.

Als je er helemaal piekfijn wil uitzien op Carnaval, dan raden we je aan om de outfit die je wil dragen op voorhand al te kopen. De kledij horen namelijk bij de steeds veranderende stock van de Zusjes Able. Er is dus geen garantie dat deze kleren elke dag te koop zullen zijn.

Gelukkig zullen de carnavalskledij wel altijd te koop zijn tijdens het event zelf.

Dé emoties voor carnaval in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Van 1 februari tot 15 februari kan je dé emoties voor carnaval kopen in Nook's Hoek in Animal Crossing: New Horizons.

Dé emoties voor carnaval kosten 19.800 klingels en elke speler kan deze maar één keer kopen.

Na het kopen van de emoties voor carnaval zal je automatisch vier reacties krijgen - Confetti, Pavé-pas, Swingende hinkpas en Swingende heupenpas.

Met deze reacties raak je echt helemaal in de carnavalsfeer en je kan ze zelfs na het event blijven gebruiken. Maar niet vergeten: je kan ze enkel kopen tussen 1 februari en 15 februari.

Tijdens deze periode zal Nook's Hoek ook elke dag één item van de Carnavalset verkopen.

Carnaval start en einde in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Carnaval in Animal Crossing New Horizons zal altijd op 15 februari gebeuren.

In 2021 is het carnaval op maandag 15 februari en het loopt de hele dag. Pavé zal op je eiland zijn tot 5u 's morgens op de 16de. Dit is de resettijd in Animal Crossing: New Horizons.

Op deze dag zal je tegen Pavé kunnen praten op het plein voor de servicebalie en de veren kunnen verzamelen die op het eiland rondzweven.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Carnaval krijgen in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je wil meedoen met carnaval in Animal Crossing: New Horizons, dan moet je zorgen dat je de gratis patch van januari 2021 hebt gedownload. Deze is beschikbaar sinds donderdag 28 januari 2021.

Animal Crossing: New Horizons - Gratis update 1.28.21Bekijk op YouTube

Om deze patch te downloaden, moet je zorgen dat je Nintendo Switch verbonden is met het internet en New Horizons opstarten. Als er een patch beschikbaar is, zal je Nintendo Switch dit automatisch melden en je vragen of je deze patch wil downloaden.

Volg de instructies op het scherm en wacht tot de installatie voorbij is.

Zodra de installatie beëindigd is, kan je genieten van Carnaval!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next