Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons amiibo-ondersteuning: Amiibo gebruiken en unlocken plus Fotopia uitgelegd

Alles wat je over amiibo in de game moet weten.

Animal Crossing New Horizons geeft je de mogelijkheid om je Animal Crossing amiibo collectie af te stoffen.

Elke Animal Crossing amiibo helpt je bij het bouwen van je droomeiland door je kans iets of iemand bijzonders te unlocken.

Deze guide legt je tevens uit hoe en waar je amiibo gebruikt in New Horizons, inclusief de nieuwe locatie Fotopia.

Op deze pagina:

Beschikbare amiibo in Animal Crossing New Horizons

In Animal Crossing New Horizons heb je drie soorten amiibo, maar niet iedere Animal Crossing amiibo - zoals DJ KK - wordt direct vanaf het begin ondersteund. Later worden waarschijnlijk nieuwe amiibo geïntroduceerd.

Het eerste type amiibo dat in New Horizons ondersteund wordt, zijn de amiibo uit de Animal Crossing-collectie.

Er zijn tot nu toe 18 Animal Crossing amiibo uitgebracht. Villager en Isabelle zijn voor Super Smash Bros. uitgebracht, terwijl de andere amiibo (waaronder Tom Nook en Rover) speciaal voor de Animal Crossing games zijn uitgebracht.

Tom Nook, Rover en Kapp'n amiibo.

Het tweede type amiibo die New Horizons ondersteunt, zijn de Animal Crossing amiibo cards.

Verdeeld over vier series zijn er 400 Animals Crossing amiibo cards. De kaarten variëren van de dierlijke bewoners zoals Bob en Fang tot aan de speciale bezoekers zoals Redd en Gulliver.

Er zijn tevens vijf promotie Animal Crossing amiibo cards uitgebracht. Op de Animal Crossing website vind je alle amiibo cards van alle series.

Tot slot ondersteunt New Horizons ook de Animal Crossing: New Leaf - Welcome amiibo serie. Dat is een eenmalige set van 50 amiibo cards die samen met de amiibo support update voor Animal Crossing: New Leaf uitgebracht zijn.

Die kaarten herintroduceren vijftig bewoners die sinds de eerste Animal Crossing (E+) afwezig zijn zoals Stella, Tybalt en Boots.

Een speciale set van zes kaarten is uitgebracht als promotie met Sanrio. Op de Animal Crossing website vind je alle New Leaf Welcome amiibo cards.

Bekijk op YouTube

Hoe en waar je amiibo in Animal Crossing New Horizons gebruikt

Om amiibo in Animal Crossing New Horizons te gebruiken, moet je richting de servicebalie in het stadhuis.

Daar vind je de NookStop met een groen blad op de zijkant. Dat zorgt ervoor dat je je amiibo kunt gebruiken.

Communiceer met de NookStop en plaats de amiibo of amiibo card op het NFC-aanraakpunt op je controller.

Als je een Joy-Con controller of een Nintendo Switch Lite gebruikt, dan vind je die op de rechterstick. Als je een Pro controller gebruikt, zit het NFC-aanraakpunt bij het Nintendo Switch-logo in het midden van de controller.

De servicebalie is al vroeg in de game open en is 24 uur per dag beschikbaar. Je hebt dus altijd toegang tot de NookStop.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Wat amiibo in Animal Crossing New Horizons unlockt

Er zijn twee features van amiibo in Animal Crossing New Horizons:

  • Bewoners op je eiland uitnodigen
  • Fotopia

Bewoners op je eiland uitnodigen

Een van de hoofdfuncties van de amiibo cards in Animal Crossing New Horizons is dat je bewoners kunt uitnodigen.

Gebruik een amiibo card om een bezoeker uit te nodigen.

Om dat te doen, moet je eerst de kampeerplaats op je eiland bouwen. Wanneer je dat gedaan hebt, kun je de Animal Crossing amiibo cards gebruiken om die specifieke bewoner op je eiland uit te nodigen.

Die bewoner komt vervolgens in de tent van de kampeerplaats waar je met hem of haar kunt praten. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om de bezoekers aan te moedigen om permanente bewoners te worden.

Je hebt de mogelijkheid om de bezoekers aan te moedigen om permanente bewoners te worden.

Fotopia

Fotopia is een speciaal eiland in Animal Crossing New Horizons waar je modellen van verschillende bewoners kunt gebruiken om fotoshoots mee te doen. Die modellen ontgrendel je door amiibo of amiibo cards in Fotopia te gebruiken.

Eenmaal ontgrendeld, kun je de modellen naar smaak aankleden, emoties laten tonen, de omgeving decoreren en de hoek van de camera bepalen.

In Fotopia organiseer je fotoshoots.

Omdat je niet elke amiibo card - zoals DJ KK - meteen kunt gebruiken, durven we niet met zekerheid te zeggen of er meer speciale functies zijn die kunnen worden ontgrendeld door amiibo te gebruiken.

Het is goed mogelijk dat je uiteindelijk speciale voorwerpen kunt vrijspelen. Net zoals in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De tijd zal het leren.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties