Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons Academie voor Wonderlijke Woningen: AWW klasse, AWW punten en beloningen uitgelegd

Huisje, boompje, beestje.

De Academie voor Wonderlijke Woningen in Animal Crossing New Horizons is een speciale organisatie die je interieur beoordeelt en beloningen uitdeelt als je huis aan bepaalde eisen voldoet.

Allereerst moet je de klasse van de Academie voor Wonderlijke Woningen beklimmen door te leren hoe het AWW puntensysteem werkt. Dat houdt in dat je ook de kunst van Feng Shui onder de knie moet krijgen.

Hopelijk ben je een beetje creatief, want het is tijd om met interieurdesign aan de slag te gaan.

Op deze pagina:

Academie voor Wonderlijke Woningen in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

De Academie voor Wonderlijke Woningen is een langlopende organisatie in de Animal Crossing-reeks die je interieur beoordeelt en bekijkt of je huis aan hun standaarden voldoet. Als dat zo is, dan wordt je beloond.

Zodra Tom Nook je huis heeft gebouwd, evalueert de Academie voor Wonderlijke Woningen iedere week je woning. Die puten zijn gebaseerd op je interieurdesign. Misschien geven ze zelfs advies om je huis nog beter te maken.

Dat klinkt simpel, maar als je ander games binnen de Animal Crossing-reeks hebt gespeeld, weet je dat de Academie voor Wonderlijke Woningen een reeks criteria heeft die allemaal van invloed zijn op je puntenscore.

Van simpele keuzes, zoals het kiezen van je meubels, tot aan complexere keuzes, zoals het realiseren van Feng Shui in je woning, zijn allemaal zaken die de Academie voor Wonderlijke Woningen in acht neemt. Hoe groter je huis wordt, hoe meer punten je uiteindelijk kunt verdienen.

Wanneer word je door de Academie voor Wonderlijke Woningen in Animal Crossing New Horizons geëvalueerd?

De evaluaties van Academie voor Wonderlijke Woningen vinden iedere zondagochtend om 5 uur plaats. Dat is eveneens de resettijd voor ieder eiland in New Horizons.

Dat houdt in dat als je New Horizons op zondagochtend of op een ander moment na 5 uur opstart, dat je dan een nieuwe klasse krijgt. Ook krijg je dan eventuele beloningen van de Academie voor Wonderlijke Woningen.

Je krijgt alleen geen brief van de Academie voor Wonderlijke Woningen als je punten hetzelfde zijn gebleven.

Zodoende heb je dus een hele week om via doe-het-zelfplannen nieuwe meubels te maken, bij Saharah tapijten te kopen of om bij Redd kunst te scoren. Misschien heb je dan een betere evaluatie.

Je krijgt ook brieven van de Academie voor Wonderlijke Woningen als je je huis uitbreidt.

Klasse van Academie voor Wonderlijke Woningen in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

De Academie voor Wonderlijke Woningen geeft je huis verschillende klasse in New Horizons, namelijk B, A of S. De laagste klasse is B en de hoogste klasse is S.

Je beklimt de klassen van de Academie voor Wonderlijke Woningen als je huis groter wordt.

Je gaat in klasse omhoog als je genoeg punten voor je interieurontwerpvaardigheden hebt verdiend. Waaronder het realiseren van Feng Shui en het weren van kakkerlakken.

Het is belangrijk om te vermelden dat het moeilijker wordt om een hogere klasse te halen als je je huis uitbreidt. De vereisten voor een specifieke klasse gaan namelijk per uitbouw omhoog, waardoor het halen van een S-klasse moeilijker wordt. Tegelijkertijd heb je door de extra kamers wel de mogelijkheid om meer meubels kwijt te kunnen.

Hieronder vind je de vereisten per klasse voor iedere uitbreiding die je voor je huis in New Horizons doet:

Huis uitbreidingenKlasse BKlasse AKlasse S
Huis (12x12)0 tot 999910.000 tot 14.99915.000+
Grotere woonkamer (12x12)0 tot 16.99917.000 tot 22.99923.000+
Achterkamer (12x12)0 tot 24.99925.000 tot 34.99935.000+
Linkerkamer (12x12)0 tot 37.99938.000 tot 46.99947.000+
Rechterkamer (12x12)0 tot 49.99950.000 tot 59.99960.000+
Extra verdieping (12x20)0 tot 63.99964.000 tot 74.99975.000+
Kelder (12x20)0 tot 79.99980.000 tot 89.99990.000+

Zo verbeter je je Academie voor Wonderlijke Woningen punten in Animal Crossing New Horizons

Als je de felbegeerde S-klasse wil halen, dan moet je ervoor zorgen dat je huis aan zoveel mogelijk bonussen voor je punten voldoet. Dat hangt af van de Feng Shui in je huis, maar ook van de hoeveelheid speciale of seizoensgebonden meubels die je bezit.

Houd er in ieder geval rekening mee dat je je huis netjes moet houden. Anders krijg je minpunten.

Bedankt aan Pinkandgrey op reddit voor het delen van die informatie.

Plaats zeldzame meubels

Hoe zeldzamer meubels zijn, hoe meer punten je er voor krijgt. De trofeeën van de vistoernooien of meubels die je met sterrenfragmenten maakt, zijn goede meubels om je score mee op te krikken.

Voorwerpen die je met sterrenfragmenten maakt en die je van Gulliver krijgt geven je een hogere AWW-score.

Vul iedere kamer met meubels

Het lijkt simpel, het is namelijk makkelijk om het te vergeten, maar zorg ervoor dat je iedere kamer met meubels vult. Zelfs de muren. Dat betekent niet dat je de kamers tot de nok toe moet vullen, maar laat je kamers niet leeg.

Plaats in ieder geval wat meubels in iedere kamer en ook op de muren, zonder dat je je ontwerpkeuzes aan de kant schuift. Zo krijg je meer punten van de Academie van Wonderlijke Woningen.

Deze kamer heeft twintig meubels en drie voorwerpen aan de muur.

Varieer met verschillende meubelsets

Je mag dan een kamer met meubels hebben gevuld, maar als het steeds dezelfde stoel is dan krijg je nooit genoeg punten. In plaats daarvan is het verstandig om verschillende meubels te plaatsen en als het mogelijk is het liefst een volledige meubelset.

Meubelsets zijn kleine collecties van verschillende meubels. Je weet door de naam of een meubel bij een set hoort. Zo heb je de schrijverset die uit een schrijversstoel, schrijverstafel en een poster bestaat. Door al die meubels in een kamer te plaatsen krijg je een hogere Academie van Wonderlijke Woningen-score.

Je mag natuurlijk meerdere sets in een kamer neerzetten. Zolang je het kwijt kunt.

Een kamer kan meerdere sets bevatten.

Plaats essentiële meubels

In New Horizons zijn er vier meubels die essentieel zijn voor het dagelijkse leven, namelijk een bed, stoelen, tafels en kledingkasten of dressoirs. De Academie van Wonderlijke Woningen zal blij zijn als je in ieder geval die meubels in je huis hebt staan.

Het maakt niet uit wat voor model je gebruikt of dat de meubels in dezelfde kamer staan. Zolang er maar in je huis een bed, stoel, tafel en kledingkast staat.

Schijnbaar is een toilet niet essentieel.

Bonussen voor meubels van evenementen en seizoenen

Je krijgt een kleine bonus voor het plaatsen van seizoensgebonden meubels of voor meubels die je via evenementen krijgt, zoals meubels van Konijnendag.

Hier is geen Konijnendag te zien.

Match de kleuren van de meubels

Een andere simpele regel bij het inrichten van je woning is om te proberen om meubels met dezelfde kleur bij elkaar te zetten. Zet bijvoorbeeld alle zwarte meubels in dezelfde kamer. Zodoende toon je je interieurontwerpvaardigheden aan de Academie van Wonderlijke Woningen, waardoor je extra punten verdient.

Moet je al die zwarte meubels eens zien.

Sancties van Academie van Wonderlijke Woningen in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Als je in Animal Crossing New Horizons je woning niet netjes en schoon houdt, dan zal de Academie van Wonderlijke Woningen niet blij zijn. Daar krijg je dan ook minpunten voor.

Je krijgt sancties als je huis het volgende bevat:

  • Kakkerlakken
  • Meubels naar de muur gericht
  • Voorwerpen op de vloer die geen meubels zijn
  • Troep op de vloer
Laat niet zomaar troep op de vloer slingeren.

Gelukkig zijn die sancties makkelijk te voorkomen. Gooi geen troep op de vloer, laat voorwerpen in je zakken of in je voorraad en draai meubels van de muur weg. Bij kakkerlakken moet je op ze staan en wachten totdat ze naar de insectenhemel gaan.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Academie van Wonderlijke Woningen-beloningen in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Als je aan de standaarden van de Academie van Wonderlijke Woningen voldoet, dan krijg je verschillende beloningen. Die variëren van wimpels die je aan je muur hangt tot aan een verzameling trofeeën om je ontwerpvaardigheden te vieren.

Hieronder vind je een lijst met alle beloningen van de Academie van Wonderlijke Woningen en de scores die je nodig hebt om ze te krijgen:

PuntenBeloning
10.000+AWW-wimpel
20.000+Bronzen AWW-plaket
30.000+Silveren AWW-plaket
50.000+Gouden AWW-plaket
70.000+Bronzen AWW-trofee
100.000+Zilveren AWW-trofee
150.000+Gouden AWW-trofee
Laat niet zomaar troep op de vloer slingeren.

Succes met het inrichten van je woning!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties