Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Angry Birds verdwijnt uit de Google Play-winkel

En krijgt een andere naam in de Apple Store.

Ontwikkelaar Rovio verwijdert de oorspronkelijke Angry Birds binnenkort uit de Google Play-winkel. In de Apple Store blijft de game wel beschikbaar, maar krijgt hij de nieuwe, weinig aantrekkelijke naam 'Red's First Flight'.

Als reden vermeldt Rovio dat de game simpelweg te populair is. De game is momenteel nog te koop voor € 1,19 euro, en dat aanbod is blijkbaar tien jaar na de release nog steeds zeer aantrekkelijk. Daardoor worden te weinig mensen richting de nieuwere free-to-play games van Rovio gelokt.

Cover image for YouTube videoAngry Birds Cinematic Trailer

Wie de game nog snel wil downloaden op zijn Android-toestel, kan dat nog tot 23 februari. Eenmaal je de game op je toestel hebt, kun je hem blijven spelen.

In een statement op Twitter meldt Rovio: "We begrijpen dat dit jammer nieuws is voor de fans, alsook voor het team dat aan Rovio Classics: Angry Birds heeft gewerkt. We hopen dat de fans hun passie meenemen naar games als Angry Birds 2, Angry Birds Friends en Angry Birds Journey.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Angry Birds

iOS, PC, Windows Phone

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties