Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Angry Birds twee miljard keer gedownload

Maandelijks even veel spelers als Twitter-gebruikers.

Ontwikkelaar Rovio maakt bekend dat Angry Birds sinds de release vier jaar geleden meer dan twee miljard keer is gedownload. Dat rapporteert Mobile Entertainment vandaag.

Volgens Rovio zegt het aantal downloads weinig over het daadwerkelijke aantal spelers. Toch onthult de Finse studio dat Angry Birds maandelijks door 200 miljoen mobiele gamers wordt gespeeld. Dat zijn evenveel mensen als alle Twitter-gebruikers bij elkaar.

Rovio-baas Peter Vesterbacka stelt hoe belangrijk het is dat Angry Birds niet langer enkel een spelletje is, maar ondertussen is geëvolueerd tot een merk. 9 op de 10 Amerikanen kennen Angry Birds. In China is 93% van de bevolking bekend met de boze vogels.

Vesterbacka: "Angry Birds is het snelst groeiende merk ooit. In 2009 lanceerden we en iPhone-game en nu haalt Rovio 45 procent van de omzet uit fysieke producten, waaronder frisdrank: Coca Cola is er jaloers op."

Intussen zijn er verschillende Angry Birds-games en spin-offs uitgebracht, waaronder Angry Birds Star Wars en de kartgame Angry Birds: Go! Er is tevens een tekenfilmserie op gebaseerd, Angry Birds Toons.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties