Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Angry Birds is populairste frisdrankmerk in Finland

De vogels zijn duidelijk van alle markten thuis.

Blijkbaar is Angry Birds niet alleen een absurd populaire downloadbare titel voor een hele reeks consoles, handhelds en mobieltjes, maar is ook de frisdrank die aan de vogels in gelinkt zeer geliefd. Dat wist Rovio (de ontwikkelaar van de games) ons toch de vertellen op de Slush conferentie in Helsinki.

Zo zou de Angry Birds frisdrank (verkrijgbaar in drie smaken) in Finland (het land waar de ontwikkelaar is gelegen en waar het idee rond de games is ontsproten) meer blikjes verkopen dan frisdrankgiganten Coca-cola en Pepsi. De populariteit van de vogels lijkt echt geen grenzen te kennen. Ook landen als Australië en Nieuw-Zeeland zullen weldra de Angry Birds-blikjes in hun supermarkten kunnen terugvinden.

De Angry Birds-hype is duidelijk nog lang niet over. Zo kregen de biggen onlangs hun eigen game met Bad Piggies en mochten de vogels een bezoekje brengen aan George Lucas' (of is het Disney's?) Star Wars universum in Angry Birds: Star Wars. Wat volgt er hierna? Angry Birds restaurants?

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties