Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Andrew House niet langer CEO Sony Interactive Entertainment

Na 27 jaar tijd voor 'nieuwe uitdagingen'.

Andrew House treedt af als CEO van Sony Interactive Entertainment. Zijn opvolger is John Tsuyoshi Kodera, die per direct de rol van hoofd van PlayStation overneemt. House blijft nog tot het einde van het jaar bestuurslid.

House ging aan de slag bij Sony in 1990 op de afdeling communicatie. In 2011 volgde hij Kaz Hirai op als voorzitter en CEO van PlayStation. Zo heeft hij de lancering van de PlayStation 4 overzien.

"PlayStation heeft een enorme rol gespeeld in mijn leven. Nu het bedrijf baanbrekend succes heeft weten te bereiken, zie ik dit als een gepast moment om nieuwe uitdagingen aan te gaan", aldus de voormalige CEO.

"Ik ben PlayStation-fans over de hele wereld dankbaar voor hun trouw en steun. John [Kodera] en zijn team zijn wereldklasse en ik weet dat de toekomst van PlayStation rooskleurig is."

Kodera werkte sinds 1992 bij de elektronica en IT-tak van Sony en kwam in 2013 aan het hoofd van Sony Network Entertainment. Sinds vorig jaar deed hij dienst als assistent van House.

Zelf verklaart Kodera het volgende: "Ik plan verder te bouwen op de fantastische vooruitgang die Andy heeft gemaakt [...] ik streef ernaar de unieke waarde die wij via PlayStation weten te brengen verder te versterken."

Geschreven door Maarten Denoo

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties