Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Analisten verwachten dat de PS5 dit jaar dubbel zo goed verkoopt als de Xbox Series X/S

Maar Nintendo gaat met de hoofprijs lopen.

Volgens analist Piers Harding-Rolls van Ampere Analysis worden er dit jaar twee keer zoveel PS5's als Xbox Series X/S-consoles verkocht. De Nintendo Switch gaat echter met de hoofdprijs lopen en zou volgens de analyse de best verkopende console van 2022 worden.

Voor zijn analyse houdt Harding-Rolls rekening met de nog steeds enorme tekorten op het vlak van microprocessoren. Die tekorten zouden wel moeten minderen naar het einde van het jaar toe, en tegen dan zou volgens hem duidelijk moeten worden dat de PS5 dubbel zo goed verkoopt als de Xbox Series X/S.

In totaal zal de PlayStation 5 volgens Ampere Analysis dit jaar 18 miljoen keer over de toonbank gaan. De Xbox Series X/S zou het moeten doen met 9 miljoen verkochte exemplaren. De Nintendo Switch, die veel minder last heeft van de toeleveringsproblemen, zou daarentegen 21 miljoen keer verkocht worden.

De analyse van Harding-Rolls dateert van begin deze maand en houdt dus nog geen rekening met het feit dat Microsoft Activision Blizzard gaat kopen. Het besef dat enkele grote games van Activision binnen enkele jaren mogelijk niet meer op de PlayStation uitkomen, kan een grote impact hebben op de bovenstaande cijfers.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties