We gebruiken cookies om je log-in en voorkeuren te onthouden. We gebruiken ook cookies om het gebruik van onze site te analyseren, content te personaliseren en relevante advertenties te tonen.

Lees meer en verander je instellingen in onze privacy policy.

Rainbow Six Siege gaat racistische en homofobe spelers zwaarder bestraffen

Tot en met een permaban voor de zwaarste overtredingen.

door Michiel De Coninck. 4/03/2018

Ubisoft heeft aangekondigd dat racistische, homofobe en seksistische opmerkingen van spelers in Rainbox Six Siege vanaf volgende week zwaarder worden bestraft. De uitgever voorziet straffen van twee, zeven of vijftien dagen. Voor de ergste overtredingen is zelfs een permaban mogelijk.

Ubisoft gaat alle incidenten afzonderlijk beoordelen op basis van een systeem dat kwetsende opmerkingen automatisch detecteert. Het systeem is dus niet afhankelijk van de feedback van andere spelers. Toch roept de uitgever iedereen op om discriminerende opmerkingen te blijven melden.

Advertentie

Laden...

Ubisoft erkent daarnaast dat gevloek tot op zeker niveau normaal en aanvaardbaar is in een multiplayergame. Enkel opmerkingen die specifiek bepaalde doelgroepen kwetsen komen dan ook in aanmerking een een ban.

Er is meer Ubisoft-gerelateerd nieuws. Zo raakte onlangs bekend dat Ubisoft Brawlhalla-ontwikkelaar Blue Mammoth Games heeft gekocht.

Delen op:

Loading…