Red Dead Redemption 2 - Release, gameplay en alles wat we weten

Update: singleplayer en multiplayer geruchten.

door Redactie. 29/01/2018

Het internet ontplofte even op 18 oktober 2016. Na twee kleine teasers maakte ontwikkelaar Rockstar Games namelijk bekend dat het werkt aan Red Dead Redemption 2, het vervolg op de openwereldwestern Red Dead Redemption uit 2010. De eerste game was een commercieel en kritisch succes en toonde Rockstars visie op het Wilde Westen. Dit nieuwe deel belooft gebruik te maken van de extra kracht die de nieuwe generatie consoles biedt, maar wat weten we over deze sequel? Wij zetten alle informatie tot dusver bekend voor je op een rijtje.

Red Dead Redemption 2 release

Red Dead Redemption is meerdere malen uitgesteld. De game zou oorspronkelijk in het najaar van 2017 en later in het voorjaar van 2018 lanceren, maar de Red Dead Redemption 2 release is nu 26 oktober 2018.

Advertentie

Laden...

De westerngame komt voor de PlayStation 4 en Xbox One uit. Rockstar Games heeft nog geen melding gemaakt van een pc-versie van Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2 pre-order en speciale edities

Plaats je een Red Dead Redemption 2 pre-order, dan ben je zeker van een kopie van de game op de dag van de release. Er is nog niks bekend over een Red Dead Redemption 2 special edition of andere edities los van de game.

Editie Winkel Prijs Platform
Normale versie Bol.com 59,99 euro* PlayStation 4
Normale versie MediaMarkt.nl 59,99 euro* PlayStation 4
Normale versie bol.com 59,99 euro* Xbox One
Normale versie MediaMarkt.nl 59,99 euro* Xbox One

Red Dead Redemption 2 verhaal en setting

Red Dead Redemption 2 speelt zich opnieuw af in het Wilde Westen. Rockstar heeft het over een 'hard' Amerika waarin de sequel een episch verhaal vertelt. Red Dead Redemption 2 vormt alvast een prequel op zijn voorganger. Die game speelt zich namelijk af in 1911 en 1914, een periode waarin technische vooruitgang en beschaving een eind maken aan de wetteloze bandieten en cowboys. Red Dead Redemption 2 speelt zich dus voor die periode af, waarschijnlijk tijdens de hoogtijdagen van het Wilde Westen. Het is een setting die zich bij uitstek leent voor geromantiseerde verhalen over een rauwe wetteloze samenleving waarin de ontdekkingsreis naar het onbekende centraal staat.

Advertentie

Laden...

In de allereerste trailer zijn heuvelachtige landschappen, prairies, uitgestrekte bossen en rivieren te zien. Vervoersmiddelen zoals paarden, kano's, stoomlocomotieven en koetsen worden in de trailer getoond. De cinematografische beelden duiden op een levendige wereld met diversiteit binnen flora en fauna. Ook zijn er olievelden te zien, waardoor het aannemelijker wordt dat Red Dead Redemption 2 zich aan het eind van de 19de eeuw afspeelt. De allereerste commerciële oliebron werd namelijk in 1858 in Oil Springs, Ontario opgericht. Vooralsnog heeft Rockstar niet bekendgemaakt in welke jaren Red Dead Redemption 2 zich precies afspeelt.

De trailer eindigt met een groep van zeven cowboys die van de camera weg galopperen. Dat is hoogstwaarschijnlijk dezelfde groep die op het vrijgegeven artwork staat. In de tweede trailer wordt hoofdpersoon Arthur Morgan geïntroduceerd. Hij is een crimineel die samen met de Van der Linde Gang steelt, vecht en rooft in het ruige hart van Amerika. Aan het einde van de trailer is leider Dutch Van der Linde ook nog even kort te zien. In de eerste Red Dead Redemption speelde de Van der Linde Gang ook een rol. Zo was hoofdpersoon John Marston een voormalig lid en sterft leider Dutch Van der Linde aan het einde van de game waarna de bende ophoudt met bestaan.

Red Dead Redemption 2 gameplay

Rockstar Games heeft nog niet de identiteit van alle personages bekendgemaakt. Er gaan al langer hardnekkige geruchten dat je, net zoals in Grand Theft Auto 5, met meerdere hoofdrolspelers speelt. Op het eerder vrijgegeven artwork staan in totaal zeven personages. Met hoeveel daarvan je uiteindelijk aan de slag mag, valt nog te bezien.

De kaart van de game is eerder al gelekt en door meerdere 'betrouwbare' bronnen bevestigd. Daarop zijn onder andere de gebieden Tall Trees en de Great Plains uit de eerste game te zien. Het is dan ook waarschijnlijk dat je naar de nederzetting Blackwater terugkeert. Dankzij de toevoeging van water en kleine eilandjes is de gelekte kaart groter dan die van zijn voorganger. In de eerste trailer is ook een personage in een boot te zien, wat mogelijk suggereert dat je de afgelegen plekken per boot kunt bezoeken. Zo heet een van de eilanden Sisika Penitentiary, wat alvast interessant klinkt voor een missie. Verder valt de stad New Bordeaux op, het latere New Orleans. De stad wordt omgeven door de Bayou, wat wellicht betekent dat varen een grotere rol speelt.

Zoals altijd houdt ontwikkelaar Rockstar Games de lippen stevig op elkaar, maar naast bovenstaande geruchten en lekken hebben de trailers wel degelijk wat gameplay-elementen prijsgegeven. Zo maakt de pijl en boog een comeback. Het wapen zat wel in Red Dead Revolver, maar was in Red Dead Redemption nergens meer te bekennen. Het zal goed van pas komen tijdens het jagen op dieren in het uitgebreide ecosysteem van de game.

De aanwezigheid van hinderlagen en stealth takedowns met je mes, doen vermoeden dat sluipen een belangrijk onderdeel van de gameplay is geworden. De terugkeer van je pijl en boog speelt daar goed op in. Als het dan toch fout loopt, kun je terugvallen op je vuisten. In de trailer zie je Morgan mensen bedreigen, in elkaar slaan en met ze vechten. Het mag duidelijk zijn dat het melee combatsysteem verder is uitgediept. Tot slot kun je zien dat het temmen van paarden en het vangen van dieren of mensen terugkeren.

Trusted Reviews claimt gelekte informatie in handen te hebben die meer over de singleplayer uit de doeken doet. Zo gaat het gerucht over crafting in Red Dead Redemption 2. Planten, huiden en andere dingen die je verzamelt, kun je allemaal in een uitgebreid craftingsysteem gebruiken om items mee te maken. Daarnaast is er ook meer informatie over minigames bekend. Minigames zoals poker en paardenraces maken hun rentree, terwijl vissen met een uitgebreid aanbod van aas en vissen voor het eerst zijn opwachting maakt. Ook kun je straks mogelijk verwonde vijanden ondervragen en op die manier speciale informatie ontfutselen, krijgen treinen als een soort 'mini-steden' een belangrijkere rol, is er een zwarte markt en zijn enkele oude locaties zoals Armadillo en Ridgewood Farm wederom te bezoeken.

Advertentie

Laden...

Red Dead Redemption 2 multiplayer

Uitgever Take-Two Interactive heeft de domeinnaam reddead.online geregistreerd. Rockstar geeft aan dat de 'enorme en sfeervolle wereld een basis vormt voor een volledige nieuwe online multiplayer-ervaring'. Of het net zoals Grand Theft Auto Online een persistente online wereld betreft, is nog onduidelijk.

Als kanttekening moet er gezegd worden dat Grand Theft Auto Online het beter doet dan Rockstar aanvankelijk had verwacht. Met 500 miljoen dollar aan winst door microtransacties is het niet meer dan logisch dat de Amerikaanse ontwikkelaar dat terrein verder gaat verkennen.

Wel wordt verwacht dat de verschillende modi, zoals Free Roam en Hunting, uit het eerste deel terugkeren. Voor het competitieve gedeelte geldt dat voor Gang Hideouts en Posses, zodat je elkaar weer samen naar het leven kunt staan. Posses (een team vormen) komen goed van pas bij overvallen. Dat hebben we eerder bij een trein en een bank gezien, dus is het aannemelijk dat dit in de multiplayer terugkeert.

Aan de hand van gelekte info aan Trusted Reviews zijn er geruchten over drie nieuwe modi. Om te beginnen is er Red Dead Redemption 2 Battle Royale waarin de formule van PUBG en Fortnite gevolgd wordt. In Money Grab moet je zakken met geld zien te bemachtigen en terug naar de basis brengen. Revive and Survive tot slot is team deathmatch waarin je teamgenoten weer tot leven kunt brengen. Er komen overigens ook playlists met speciale events, vergelijkbaar met GTA Online.

Red Dead Redemption 2 PlayStation 4

Rockstar heeft tijdens de officiële onthulling bekendgemaakt dat het met Sony de handen ineens geslagen heeft en Red Dead Redemption 2 PlayStation 4 exclusives heeft. Wat dat precies inhoudt, is vooralsnog onbekend.

Wil je overigens met het eerste deel aan de slag, maar heb je geen PlayStation 3 of Xbox 360? Hier lees je hoe je Red Dead Redemption op de pc, PlayStation 4 en Xbox One speelt. Overigens is er een Red Dead Redemption Xbox One X patch zodat je de game in een 4K-beeldschermresolutie kunt spelen.

Delen op:

Loading…

Gerelateerde content