We gebruiken cookies om je log-in en voorkeuren te onthouden. We gebruiken ook cookies om het gebruik van onze site te analyseren, content te personaliseren en relevante advertenties te tonen.

Lees meer en verander je instellingen in onze privacy policy.

YouTuber veroordeeld voor het aanzetten tot illegaal gokken

Fout gegokt.

door Michiel De Coninck. 7/02/2017

De Britse gokcommissie veroordeelt YouTuber Craig 'Nepenthez' Douglas voor het aanzetten van minderjarigen om te gokken. Nepenthez zelf krijgt een boete van 105.000 euro, voor zijn zakenpartner is dat 200.000 euro.

Nepenthez bezit een YouTubekanaal met bijna 1,5 miljoen abonnees, dat hoofdzakelijk filmpjes over voetbalgame FIFA publiceert. Vorig jaar kwam de YouTuber echter in opspraak, nadat hij in een aantal filmpjes reclame had gemaakt voor online gokplatform FUT Galaxy.

Advertentie

Laden...

Op dit platform kunnen gamers virtueel geld uit FIFA 17 gebruiken om te wedden op echte voetbalmatches. De gemaakte winst kan via externe sites nadien ingeruild worden voor echt geld.

In december 2016 volgde een officiële aanklacht tegen Nepenthez. De YouTuber had nergens aangegeven dat hij zelf aandeelhouder van het gokplatform is, met belangenvermenging tot gevolg.

Daarnaast maakte hij zich volgens de aanklagers ook schuldig aan het aanzetten van minderjarigen om te gokken. Een groot deel van Nepenthez' abonnees is minderjarig en kon via deze weg echt geld verwedden en dus ook verliezen.

Advertentie

Laden...

De Britse gokcommissie geeft de aanklagers nu gelijk. Nadat Nepenthez en zijn zakenpartner gisteren al schuldig pleitten om een gevangenisstraf te ontlopen, krijgen ze nu samen boetes voor een totaal van meer dan 300.000 euro.

Vorige week maakte Electronic Arts bekend dat FIFA 18 het vervolg van FIFA: The Journey bevat.

Delen op:

Loading…