We gebruiken cookies om je log-in en voorkeuren te onthouden. We gebruiken ook cookies om het gebruik van onze site te analyseren, content te personaliseren en relevante advertenties te tonen.

Lees meer en verander je instellingen in onze privacy policy.

Aantal Pokémon GO-spelers in Nederland passeert twee miljoen

Allemaal de straat op.

door Redactie. 24/07/2016

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben Pokémon GO geïnstalleerd. Dat blijkt uit een marktonderzoek door onderzoeksbureau Multiscope.

In het onderzoek zijn 1.074 Nederlanders van achttien jaar en ouder ondervraagd. Daaruit blijkt dat er momenteel twee miljoen spelers actief zijn. Dat is ongeveer 16 procent van de Nederlandse bevolking.

Advertentie

Laden...

Daarnaast blijkt dat ruim 41 procent van de 18- tot 34-jarigen in Nederland aan zijn eigen Pokémon-avontuur is begonnen. Vier op de tien gebruikers verwacht de game nog zeker een half jaar te spelen.

De nostalgie die de franchise met zich meebrengt, blijkt groot. Het aantal spelers tussen de 35 en 49 jaar ligt op 13 procent. Van de generatie vijftig-plussers speelt slechts 3 procent de game.

Van de ruim twee miljoen spelers geeft 30 procent aan zeker één keer per dag te spelen. Verder wijst het onderzoek uit dat 65 procent van de gebruikers daadwerkelijk de deur uitgaat op zoek naar nieuwe Pokémon.

Advertentie

Laden...

Lees hier alle Pokémon GO tips.

Geschreven door Dave Rapmund.

Delen op:

Loading…

Gerelateerde content