Skip to main content

Among Us is de meest gedownloade mobile game van 2020.

Geen grote verrassing.

Among Us werd vorig jaar meer dan 264 miljoen keer gedownload en is zo de meest gedownloade mobile game van vorig jaar. Dat is althans het geval volgens Apptopia, een website die informatie uit de Google Play Store en Apple App Store verzamelt en analyseert.

Hoewel Among Us al in 2018 uitkwam, werd de game pas vorig jaar immens populair via Twitch en YouTube. Mede dankzij die populariteit deed Among Us het een stuk beter dan andere mobile games als Subway Surfers en Garena Free Fire.

Als we kijken naar de mobile games die het meeste geld in het laatje brachten, was PUBG de grote slokop met 1,1 miljard dollar. Grote concurrent Fortnite komt vreemd genoeg niet voor in de top 10 van Apptopia. Dat is ongetwijfeld een gevolg van het feit dat Fortnite vorige jaar werd verwijderd uit de Play Store en App Store.

De overzicht van Apptopia bevat nog interessante gegevens. Zo waren de drie meest gedownloade apps vorig jaar weinig verrassend TikTok, WhatsApp en Facebook. Door de coronapandemie en de verschillende lockdowns nestelen ook video-apps als Zoom en Google Meet zich echter vlot in de top 10.

Read this next