Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Amnesia: Rebirth releasedatum bekend

Net op tijd voor Halloween.

Via een nieuwe trailer maakt ontwikkelaar Frictional Games de releasedatum van Amnesia: Rebirth bekend. Het derde deel in de Amnesia-reeks komt op 20 oktober uit voor pc en PlayStation 4.

In Rebirth speel je als Tasi Trianon, die de woestijn van Algerije doorkruist om een aantal zaken uit haar verleden te ontdekken. Tijdens je tocht stoot je op puzzels en moet je mentaal fysiek en gezond blijven. Tijdens de game trek je onder andere door woestijnen, vergeten ruïnes en vreemde landschappen.

De oorspronkelijke Amnesia: The Dark Descent dateert intussen alweer van 2010 en staat nog steeds bekend als een van de beste horrorgames ooit. Opvolger Amnesia: A Machine for Pigs werd ontwikkeld door The Chinese Room en kwam in 2013 uit, maar kon op minder bijval rekenen.

Met Amnesia: Rebirth zoekt Frictional Games terug aansluiting bij het succes van de eerste game, al wil de ontwikkelaar volgens creative director Thomas Grip ook vernieuwen. 'In plaats van je nogmaals doorheen een spookhuis te gidsen, is Rebirth een hartverscheurend en emotioneel verhaal met een veel grotere nadruk op het verhaal', aldus Grip.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties