Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Amnesia: Rebirth aangekondigd

Enge toestanden gegarandeerd.

Iets meer dan zes jaar na de release van Amnesia: A Machine for Pigs komt er eindelijk een vervolg. Via een kort filmpje kondigt ontwikkelaar Frictional Games immers aan dat Amnesia: Rebirth in de maak is. De game komt uit in de herfst van 2020.

Amnesia: Rebirth speelt zich af in de Algerijnse woestijn. Daar ontwaakt hoofdpersonage Tasi Trianon plots met geheugenverlies. Tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens achtervolgd door mysterieuze en hongerige monsters. De enige manier om te overleven is door te ontsnappen. Dat doet ze door de plek te verkennen, puzzels op te lossen en haar hoofd erbij te houden.

In het korte filmpje maken we alvast kennis met de verschillende omgevingen en zien we hoe de monsters eruit zien. Om het extra griezelig te maken bevat het korte filmpje ook nog eens enge muziek en donkere omgevingen.

De Amnesia-reeks staat bekend als een van de engste gamereeksen in de gamegeschiedenis. Hoe eng de voorloper van dit derde deel precies is, lees je in onze Amnesia: A Machine for Pigs review.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties