Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Amiga 500 Mini releasedatum bekendgemaakt

Plus volledige gamesbibliotheek.

De Amiga 500 Mini komt op 22 maart 2022 uit, kost € 129.99 en bevat een bibliotheek met in totaal 25 games. Dat onthult Retro Games Ltd in een trailer en op zijn website.

Wie de Amiga 500 Mini in huis haalt, krijgt daar een toetsenbord met USB-ondersteuning, een muis en een gamepad bij. Verder bevat het systeem een save en resume-, 50Hz en 60Hz screen refresh-, CRT filter- en verscheidene scalingopties.

Naast meegeleverde zaken, bevat de 500 Mini ook onderstaande games:

Retro Games Ltd staat in voor de opnieuw uitgebrachte versie van de Amiga 500 in de vorm van de Amiga 500 Mini. De Amerikaans-Canadese computerfabrikant Commodore bracht de Amagi 500 voor het eerst in 1987 uit. Destijds was dit apparaat dankzij zijn geavanceerde graphics en de optie om geluid af te spelen zo populair dat het zelfs de titel van meest verkochte Amiga-gamingcomputer kreeg.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties