Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Amerikaanse rechter verwerpt rechtszaak rond Switch Joy-Con drift

Om driftig van te worden.

Een Amerikaanse rechter heeft een rechtszaak tegen Nintendo rond Nintendo Switch Joy-Con stick drift verworpen vanwege de licentieovereenkomst voor eindgebruikers (EULA).

De EULA van de Nintendo Switch verbiedt dat eindgebruikers een rechtszaak indienen rond de hardware en randapparaten van de Nintendo Switch, in dit geval de Joy-Con-controllers. De verdediging gaf als tegenargument dat vooral minderjarigen het product gebruiken en dat zij niet akkoord kunnen gaan met de EULA van de Switch.

Dit argument werd echter verworpen. De rechter oordeelt dat ouders de feitelijke eigenaars van de Nintendo Switch zijn en zij kunnen wel akkoord gaan met de EULA van een product.

Het enige wat ontevreden gebruikers in dit geval kunnen doen, is een arbitrage of rechtsprocedure zonder rechter op starten en aangestelde deskundigen laten oordelen over het conflict tussen beide partijen.

In 2021 begon de Europese consumentenorganisatie BEUC in 2021 met een onderzoek naar 25.000 Switch Joy-Con klachten en in september 2022 diende het BEUC vervolgens een officiële klacht in bij Nintendo. De Britse consumentenorganisatie Which? oordeelde verder dat een "fundamentele designfout" aan de basis van Joy-Con drift ligt.

Read this next