Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

AMD praat over opvolger Xbox 360

"Graphics vergelijkbaar met die van Avatar".

Neil Robison, de grote baas bij hardware fabrikant AMD, heeft in een interview met Examiner.com laten weten wat hij verwacht van de opvolger voor de Xbox 360.

De man heeft het vooral over de mogelijke grafische kracht van de nieuwe Xbox, maar zijn voorspelling stemt ons alvast erg positief. Robison heeft er namelijk alle vertrouwen in dat de nieuwe console graphics zal kunnen weergeven die niet moeten onderdoen voor hetgeen we te zien kregen in Avatar, de prachtige film van James Cameron.

Verder is de AMD-baas er zeker van dat de nieuwe console van Microsoft grote verbeteringen zal brengen op het vlak van de AI en de physics in games. Vooral open-world games zullen hiervan de vruchten plukken, bijvoorbeeld wanneer er grote groepen NPC's in het spel aanwezig zijn. Niet langer zullen deze personages op een gelijkaardige manier reageren, maar kunnen ze door de extra paardenkracht van de console voorzien worden van een individuele intelligentie.

In hoeverre dit allemaal werkelijkheid zal worden is natuurlijk nog de vraag. Toch ziet het ernaar uit dat AMD alvast op de hoogte is van de nieuwe Xbox. Of AMD de hardware voor de opvolger voor de Xbox 360 zal maken kon Robison nog niet bevestigen.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen