Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: AMD haast zich om grafische kaart in PS4 te steken

Samenwerking moet nog aangekondigd worden.

In een artikel over de nieuwe CEO van AMD stelt Forbes dat er in het geheim een samenwerking tussen Sony en AMD tot stand is gekomen, om "snel snel nog een grafische chip klaar te stomen voor een nieuwe gameconsole die nog aangekondigd moet worden". Het gerucht komt van voormalige AMD-werknemers.

Forbes merkt op dat de Xbox 360 al wordt aangedreven door een grafische chip van AMD. De Playstation 3 maakt echter gebruik van Nvidia. Als Sony effectief een samenwerking met AMD aangaat zou dat wel eens een serieuze klap in het gezicht van Nvidia kunnen betekenen. Tenzij de Xbox 720 ermee in zee gaat natuurlijk.

AMD en Sony wensen niet te reageren op dit gerucht. De grote mensen bij Sony herhaalden onlangs dat de Playstation 3 nog maar net zijn hoogtepunt heeft bereikt en dat diens opvolger nog niet voor meteen is. Op die manier ontkrachtten ze verschillende geruchten die richting een aankondiging van de PS4 op de E3-beurs van dit jaar wezen.

Toch heeft Sony ook laten weten dat ze niet significant later willen zijn dan de concurrentie om een nieuwe console te lanceren. En aangezien de Wii U al aangekondigd is en de nieuwe Xbox waarschijnlijk tevoorschijn zal worden getoverd op de komende E3-beurs...

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties