Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Amazon kondigt nieuwe The Lord of the Rings MMORPG aan

Speelt zich af in dezelfde periode als de films.

Amazon werkt momenteel aan een nieuwe MMORPG gebaseerd op The Lord of the Rings. De game wordt ontwikkeld voor pc en consoles door dezelfde studio die New World heeft gemaakt.

De studio werkt voor de game samen met Embracer, het bedrijf dat de rechten bezit om games over de boeken te maken. Volgens Amazon Games-topman Christoph Harmann is 'een verse blik op The Lord of the Rings al lang een ambitie van het team'.

De game staat volledig los van Lord of the Rings Online, de MMORPG die in 2007 uitkwam. De nieuwe game komt nog niet meteen uit en is volgens Amazon nog steeds in 'een vroege ontwikkelingsfase'.

Het is niet de eerste keer dat Amazon zich aan een Lord of the Rings-MMORPG waagt. In 2019 kondigde het bedrijf al een gelijkaardige titel aan. Die game werd in 2021 echter geannuleerd wegens 'te moeilijk'.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties