Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Amazon Game Studios kondigt drie nieuwe games aan

Breakaway, Crucible en New World.

Amazon Game Studios kondigt Breakaway, Crucible en New World aan.

In Breakaway nemen twee teams van vier het tegen elkaar op in verschillende arena's. De actiegame met MOBA- en brawler-invloeden richt zich 'Buildables'. Dit zijn gebouwen die spelers op de map kunnen plaatsen om zo de match te beïnvloeden.

Breakaway is specifiek for streamers gemaakt. De game heeft volledige Twitch-integratie waardoor streamers makkelijker met hun publiek kunnen communiceren.

De Twitch-integratie zorgt ervoor dat er ook ondersteuning is voor het nieuwe Stream+. Hiermee verdien je tijdens het spelen of kijken credits die je kunt gebruiken om op matches te wedden.

Crucible is een third-person shooter met MOBA-invloeden. Twaalf spelers vechten het in twee teams uit, totdat er nog maar één team overblijft. Je kunt tijdens de match overlopen en je team verraden. Personages hebben tevens uitwisselbare speciale vaardigheden.

Dankzij de Twitch-integratie kan er een dertiende speler meedoen, die vervolgens in-game gebeurtenissen kan inzetten om de match te beïnvloeden. Het is nog onduidelijk wat deze gebeurtenissen precies zijn.

New World is een sandbox-MMO die zich afspeelt in een fictieve 17de-eeuwse Amerikaanse kolonie. Je kunt de game alleen of gezamenlijk spelen om zo beschavingen op te bouwen. De verschillende seizoenen, het weer en de dag- en nachtcyclus hebben allemaal invloed op de wereld.

Alle drie de games zijn in ontwikkeling voor de pc. Er zijn nog geen releasedata bekendgemaakt. Eind 2014 kocht Amazon Double Helix Games. Begin 2015 raakte bekend dat Amazon en Crytek gaan samenwerken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Breakaway

PC

Crucible

PC

See 1 more

New World

PC

Related topics
Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties