Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Amazon annuleert The Lord of the Rings MMORPG

Mount Doom.

Amazon heeft de ontwikkeling van een nieuwe The Lord of the Rings MMORPG geannuleerd ten gevolge van een conflict tussen het bedrijf en Tencent. Dat blijkt uit een rapport van Bloomberg.

Amazon Game Studios maakte in juli 2019 bekend dat de studio in samenwerking met ontwikkelaar Athlon Games bezig was met de ontwikkeling van een free-to-play MMORPG in het universum van The Lord of the Rings.

Echter werden Athlon Games en moederbedrijf Leyou Technologies in december 2020 door Tencent opgekocht, waarna er bij de contractonderhandelingen over de game een geschil ontstond tussen beide bedrijven.

Volgens een woordvoerder van Amazon heeft het bedrijf niet de juiste voorwaarden gekregen om met de ontwikkeling van de game door te gaan. "We houden van de The Lord of the Rings IP en zijn teleurgesteld dat we de game niet kunnen uitbrengen," aldus Amazon. Uit documentatie blijkt dat de game oorspronkelijk in 2022 zou uitkomen.

Het gaat Amazon Game Studios niet echt voor de wind. Twee weken geleden werd de New World release uitgesteld. Die game zou oorspronkelijk in mei uitkomen, maar is door de coronacrisis opgeschoven naar 25 augustus.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties