Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Always Sometimes Monsters uit in mei

Role-playing game met hoog dramagehalte.

Always Sometimes Monsters van indie-ontwikkelaar Vegabond Dog verschijnt op 21 mei voor pc. Dat meldt uitgever Devolver Digital.

In deze realistische role-playing game bepaal je als speler het geslacht, ras en de seksuele voorkeur van de protagonist. Vervolgens moet je binnen de 30 dagen je ware liefde ervan weerhouden met iemand anders te trouwen. Die persoon bevindt zich echter aan de andere kant van het land.

De game legt je nog andere obstakels in de weg, vooral in de vorm van andere mensen. Zo is het niet uitgesloten dat je commentaar krijgt op één van de drie voorgenoemde eigenschappen. Ook maak je constant keuzes die je eigen leven en dat van anderen beïnvloeden.

Het is mogelijk om problemen op een harde of zachte manier aan te pakken. Een gulden middenweg is ook mogelijk. In ieder geval bevat Always Sometimes Monsters "racisme, seksisme, homofobie, misbruik" en nog andere donkere thema's, aldus Vegabond Dog.

Over de auteur

Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties