Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Alwa's Awakening aangekondigd

Moderne game in 8-bit-stijl.

Een Zweeds team van vier ontwikkelaars heeft Alwa's Awakening aangekondigd, een adventure game in de stijl van NES-klassiekers zoals Battle of Olympus en Solstice.

In Alwa's Awakening gebruik je toverstokjes met verschillende eigenschappen om puzzels op te lossen. Doorheen de wereld van Alwa vecht je tegen vijanden en bazen. Intussen luister je naar een soundtrack in 8-bit.

Alwa's Awakening vertelt het verhaal van Zoe die naar het land van Alwa reist om de mensen van een kwaadaardige vloek te bevrijden. Magie is je grootste wapen en kracht.

De game zit zeer vroeg in haar ontwikkeling en er zijn nog geen platformen of releasedata bevestigd. Op 16 mei stellen de ontwikkelaars hun game op de Retrospelsmässan in Göteborg voor. Alle voortgang vind je op de officiële Alwa's Awakening-site.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties