Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Altijd online om Dragon Quest X te spelen

Enkel eerste uren zijn offline speelbaar.

Gisteren lieten we jullie weten dat Square Enix na drie jaar onduidelijkheid eindelijk besloten had om Dragon Quest X te onthullen. De grootste verrassing kwam er doordat bleek dat deeltje tien een soort van MMORPG zou worden, die voor zowel de Wii als de aankomende Wii U zou verschijnen. Vandaag kwamen we wat meer details over het spel te weten.

Ten eerste zal je Wii (U) om Dragon Quest X te kunnen spelen ten alle tijden met het internet verbonden moeten zijn...of toch ongeveer. Volgens een FAQ die Sqaure Enix kort na de onthulling van het spel online plaatste zullen de eerste paar uren van de game offline speelbaar zijn, maar moet je een constante connectie met het internet hebben om van "de volledige spelervaring te kunnen genieten".

Verder ziet het ernaar uit dat het spelen van Dragon Quest X na de initiële aankoop geld zou kunnen gaan kosten. Square Enix laat het exacte prijspunt echter nog wat in het midden, en heeft het in de FAQ enkel over "te betalen gebruikerskosten".

Verder wou Masahiro Sakurai, de man die het ontwerp van deeltje tien voor zijn rekening neemt, nog wat meer uitleg geven over de keuze om van DQX geen singleplayer RPG te maken. "Nadat onze fans vernomen hebben dat de nieuwe Dragon Quest online speelbaar zal zijn, zijn er waarschijnlijk heel wat mensen die wat we voordien deden zullen blijven prefereren."

"Toch is het zo dat de industrie snel aan het evolueren is, en veranderingen aan een bekende formule getolereerd - en zelfs verwacht - worden. Steeds hetzelfde pad bewandelen zou voor problemen kunnen zorgen. Dragon Quest X zal echter gemaakt worden door mensen die in het verleden al laten zien hebben wat ze kunnen, en ik kijk er erg naar uit om dit spel op de markt te brengen," aldus Sakurai.

Dragon Quest X heeft voor Europa nog geen release datum, maar zal in de loop van 2012 in Japan voor de Wii verschijnen. Het spel zal ook voor de Wii U uitgebracht, compleet met verbeterde HD-graphics.

De allereerste beelden van Dragon Quest X.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen