Skip to main content

Alone in the Dark tijdens THQ Nordic showcase aangekondigd

De Survival horror classic keert terug.

THQ Nordic gaat de survival horror klassieker Alone in the Dark 'opnieuw uitvinden'. Dat werd tijdens de THQ Nordic showcase aangekondigd. Aan het roer van het project staat Mikael Hedberg, schrijver van Soma en Amnesia: The Dark Descent.

Alone in the Dark is een survival horror game uit 1992 die volgens velen de fixed-camera positie voor horrorgames heeft uitgevonden. Games als Resident Evil en Silent Hill zouden daar inspiratie vandaan gehaald hebben.

Bekijk op YouTube

THQ Nordic beweert dat voor de nieuwe game de vier pilaren opnieuw uitgevonden en gemoderniseerd worden; exploratie, combat, puzzels, en verhaal. Zo zou het niet simpelweg een moderne versie zijn van wat we reeds kennen, maar ook nieuwe elementen en een verrassend verhaal bevatten.

In de aankondigingstrailer krijg je alvast een voorproefje van de vernieuwde third-person actie. Enkele vernieuwde puzzels en combat elementen, zowel melee als met vuurwapens, zijn te zien.

Alone in the Dark is in ontwikkeling sinds 2019 en heeft op dit moment nog geen releasedatum gekregen. De game komt in de toekomst voor de Playstation 5, Xbox Series X/S en pc uit.

Read this next