Skip to main content

Alle Uitkijktorens in Zelda Tears of the Kingdom

De locatie van elke Uitkijktoren.

Als je de de Uitkijktorens vindt en activeert, kan je de kaart van Zelda: Tears of the Kingdom invullen.

De Uitkijktorens werken ook als Teleportatiepunten en kunnen worden gebruikt om Link de lucht in te schieten. Het kan behoorlijk lastig zijn om deze torens te bereiken als je niet weet waar ze staan en voor de meeste moet je een kleine uitdaging voltooien voordat je ze kunt activeren.

Hieronder vind je de locaties van de Uitkijktorens, samen met details over hoe je de activatiepunten in elke toren kunt activeren.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Als je meer hulp nodig hebt bij jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Alle Uitkijktoren locaties in Zelda: Tears of the Kingdom

Er zijn 15 Uitkijktorens in Zelda: Tears of the Kingdom en je kunt al hun locaties hieronder vinden:

Hier vind je meer informatie over de locatie van elke Uitkijktoren:

Het is belangrijk om te weten dat je eerst de Uitkijktoren van het uitkijkkamp moet activeren voordat je de andere torens in Hyrule kunt bezoeken.

Als je moeite hebt om een Uitkijktoren te vinden, zoek dan naar de schijnwerpers die de toren verlichten. Deze lichten zijn 's nachts beter te zien en als je hogerop kunt komen, moet je ze in het donker kunnen zien. Je kunt een toren die je al hebt geactiveerd ook gebruiken om Link de lucht in te schieten en met deze extra hoogte kun je in de verte misschien een andere Uitkijktoren zien.

Hoe activeer je de Uitkijktorens in Zelda Tears of the Kingdom

Om een Uitkijktoren te activeren, moet je de schuifdeuren aan de onderkant van de toren openen en het activatiepunt activeren. Het probleem is dat er altijd een obstakel is dat je ervan weerhoudt om deze eenvoudige taak uit te voeren.

Of het nu doorns zijn, een groep monsters die een fort rond de toren bouwen of een defect activatiepunt - je moet altijd een puzzel oplossen of een gevecht winnen voordat je een Uitkijktoren kunt activeren.

Zodra de Uitkijktoren is geactiveerd, registreert hij zich als een Teleportatiepunt op je kaart en nadat je Link voor de eerste keer de lucht in hebt geschoten, registreert hij deze regio van Hyrule, samen met de luchteilanden, op je kaart.

Hieronder vind je meer informatie over de locaties van de Uitkijktorens en hoe je hun activatiepunt kunt activeren...

Uitkijktoren van het uitkijkkamp

De Uitkijktoren van het uitkijkkamp bevindt zich in het uitkijkkamp, net ten zuiden van het Kasteel van Hyrule. De exacte coördinaten zijn -0293, 0137, 0025.

Dit zal de eerste Uitkijktoren zijn die je activeert en daarvor moet je Hoz vinden en het Zweefzeil bemachtigen. Nadat je deze toren hebt geactiveerd, kun je door Hyrule reizen en de andere Uitkijktorens activeren.

Uitkijktoren van de Hyrule-vlakte

De Uitkijktoren van de Hyrule-vlakte ligt ten noordwesten van het Kolomo-meer en net ten zuiden van de Tempel van Mayachin. De coördinaten van deze toren zijn -0753, -1019, 0064.

Als je bij deze toren aankomt, merk je dat een groep Blauwe Bokoblins, Moblins en een Bokoblin-baas er een fort omheen hebben gebouwd. Als je de toren wilt bereiken, moet je dus met ze vechten. Hoe je dit gevecht aanpakt, is aan jou.

Als je eenmaal in het fort bent, is het mogelijk om langs de vijanden te rennen en de Uitkijktoren te activeren. We raden spelers met weinig hartjes aan om dit te doen.

We raden je aan om Plafondduiken te gebruiken onder de brug die de monsters hebben gebouwd tussen de heuvel waar de toren op staat en hun eigen kleine houten fort. Hierdoor laten ze de gigantische metalen bal met spijkers los en als ze dat doen, kun je hem gemakkelijk ontwijken door van de brug te springen en terug naar de grond te glijden.

Uitkijktoren van de Linder-rots

De Uitkijktoren van de Linder-rots ligt ten noordwesten van de Nieuwe Salari-stal, die zelf dicht bij de plek liggen waar je de Impa en de hierogliefen hoofdmissie start. De coördinaten zijn -1901, 1243, 0297.

Om deze Uitkijktoren te bereiken, moet je naar de top van de heuvel ten noordwesten van de stal klimmen. Daar vind je de toren bovenop een rots in het midden van een moeras. Om bij de toren te komen, moet je de nabijgelegen bouwmaterialen gebruiken om een brug te bouwen van houten planken.

Drie houten panelen aan elkaar hechten moeten genoeg zijn om de toren te bereiken en nadat je eroverheen bent gelopen, kun je het activatiepunt activeren.

Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte

De Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte ligt direct ten zuiden van de rivier die stroomt tussen de Tweelingberg en ten oosten van het Hylia-meer. De coördinaten zijn 0602, -2119, 0098.

Het activatiepunt werkt echter niet als je aankomt, dus je moet weten hoe je de Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte activeert.

Map showing the location of the Popla Foothills Skyview Tower in Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Uitkijktoren van de Sahasra-weide

De Uitkijktoren van de Sahasra-weide ligt in West-Necluda, ten westen van Kakariko en binnen de noordelijke uitlopers van de Tweelingberg. De coördinaten zijn 1344, -1170, 0166.

Wanneer je bij deze toren aankomt, zul je merken dat de deuren geblokkeerd zijn. Bezoek onze gids als je wilt weten hoe je de Uitkijktoren van de Sahasra-weide activeert.

Map showing the location of the Sahasra Slope Skyview Tower in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Uitkijktoren van het Rabella-moerasland

De Uitkijktoren van het Rabella-moerasland ligt in de heuvels van Oost-Necluda, ten noordwesten van de Tempel van Sifumim, en wordt omringd door de ribbenkast van een lang dood beest. De coördinaten zijn 2419, -2762, 0222.

De ingang wordt echter geblokkeerd door doornen, dus als je dit deel van de kaart wilt zien, moet je weten hoe je de Uitkijktoren van het Rabella-moerasland ontgrendelt.

Uitkijktoren van de Lanayru-berg

De Uitkijktoren van de Lanayru-berg ligt bovenop de Lanayru-berg, en heeft de volgende coördinaten 3846, -1307, 0539. De uitdaging bij het bereiken van deze toren is natuurlijk het beklimmen van de Lanayru-berg zelf.

De route die je neemt naar de top van Mount Lanayru is aan jou, maar welke weg je ook neemt, vergeet niet om koudebestendige kleding en pikante maaltijden mee te nemen. Het kan erg koud worden op Lanayru en je wilt niet dat Link bevriest.

Onze reis naar deze Uitkijktoren begon met een klim naar het noorden vanuit Hateno en vanaf daar klommen en zweefden we over de heuvels tot we aankwamen bij het pad dat naar het standbeeld van de godin op de Lanayru-berg leidt. Halverwege dit pad kwamen we Miasma handen tegen, dus wees voorzichtig!

Klim hier op om de Miasma handen te ontwijken.

Als je de Miasma handen wil vermijden, kan ook de berg beklimmen tot je de fontein bereikt. Vanaf daar blijf je het pad volgen tot je de Uitkijktoren vindt.

Zodra je de toren hebt bereikt, hoef je hem alleen nog maar te activeren.

Uitkijktoren van de Zorana-hoogvlakte

De Uitkijktoren van de Zorana-hoogvlakte ligt bovenop de bergketen dat het Zora-paleis omringt. Om precies te zijn kun je het vinden op de heuvel ten westen van het Zora-paleis op de coördinaten 2858, 0582, 0379.

Als je deze Uitkijktoren wilt gebruiken, moet je weten hoe je de Uitkijktoren van de Zorana-hoogvlakte ontgrendelt.

Uitkijktoren van de Ulri-berg

De Uitkijktoren van de Ulri-berg ligt bovenop een heuvel ten noordoosten van de Zuid-Akkala-stal en ten oosten van de Tempel van Mayachideg. De coördinaten zijn 3493, 2019, 0188.

Je kunt een Blauwe Bokoblin en Moblin tegenkomen die met elkaar aan het vechten zijn op weg naar de toren, maar je kan ze gemakkelijk ontwijken.

Als je deze Uitkijktoren bereikt, ontdek je dat het activatiepunt is gestolen door een Aerocuda. Gelukkig vliegt de Aerocuda vrij dicht bij de toren en kun je hem gemakkelijk neerhalen met een pijl.

Als het monster is uitgeschakeld, verzamel je het gevallen activatiepunt en plaats je hem in de Uitkijktoren. Nu hoef je hem alleen nog maar te activeren!

Uitkijktoren van de Eldin-kloof

De Uitkijktoren van de Eldin-kloof vind je aan de meest zuidelijke uitlopers van de Eldin-berg, direct ten oosten van de Tempel van Ekochiuz, op de volgende coördinaten: 1799, 1638, 0311.

Zoals de meeste Uitkijktorens, is ook deze toren defect, als je hem wil gebruiken, moet je weten hoe je de Uitkijktoren van de Eldin-kloof activeert.

Uitkijktoren van de Thyphlo-ruïne

Je vindt de Uitkijktoren van de Thyphlo-ruïne in de ruïnes zelf, direct ten noorden van het Hyrule-woud, op de volgende coördinaten: 0343, 3133, 0180.

Deze Uitkijktoren ondervindt echter technische problemen, dus het is goed om te weten hoe je de Uitkijktoren van de Thyphlo-ruïne herstelt.

Uitkijktoren van de Pikida-steengroeve

De Uitkijktoren van de Pikida-steengroeve ligt in de oostelijke uitlopers van het Hebra-gebergte, ten noordwesten van de Tabantha-vlakte en de Sneeuwvlaktestal. De coördinaten zijn -2318, 3066, 0443.

Vergeet niet om koudebestendige kleding en maaltijden mee te nemen, want het kan behoorlijk fris worden in dit deel van Hyrule.

De Uitkijktoren vind je bovenop een van de paddenstoelachtige rotsstructuren en je kunt zelf bepalen hoe je hem bereikt. Maar als je door de Tabantha-vlakte gaat, raden we je aan op je hoede te zijn voor de Ijs-Gleeok!

Wanneer je deze toren bereikt, zul je merken dat de brug die ernaartoe leidt kapot is. Gelukkig kun je door de nabijgelegen houten panelen aan elkaar te Hechten de brug herstellen. Je kunt de panelen horizontaal met elkaar verbinden en omhoog klimmen naar de toren of, als je net als wij nog geen extra energie hebt, kun je de panelen zo rangschikken dat je een deel van de weg kunt lopen.

Het is moeilijker dan het lijkt.

Het maakt niet uit wat voor brug je maakt, zodra je eindelijk bij de Uitkijktoren van de Pikida-steengroeve bent hoef je alleen nog maar het activatiepunt te activeren.

Uitkijktoren van de Rospro-bergpas

De Uitkijktoren van de Rospro-bergpas kun je vinden op een heuvel ten noorden van het Rito-dorp, op de volgende coördinaten: -3686, 2342, 0233.

Om de toren te bereiken moet je flink klimmen, dus als je nog geen extra energie hebt, is het misschien handig om energieherstellende drankjes of maaltijden mee te nemen. Zorg ook voor koudebestendige kleding of maaltijden, want het koude weer heeft invloed op de gezondheid van Link.

Als je de Uitkijktoren van de Rospro-bergpas bereikt, zie je dat de trap naar het activatiepunt is geblokkeerd door doorns. Door de sneeuwval en het gebrek aan bouwmaterialen kun je deze doorns helaas niet in brand steken.

In plaats daarvan kan je in een nabijgelegen boom klimmen en vanaf de top naar de andere kant van de doorns glijden. Van daaruit kun je eenvoudig de Uitkijktoren activeren en de regio aan je kaart toevoegen.

Als je terugkeert naar deze toren, zijn de doorns verdwenen!

Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte

De Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte is moeilijk te vinden, hij ligt op een van de zuidelijke richels van het gebergte op de coördinaten -3959, -1313, 0422. Zorg ervoor dat je koudebestendige kleding en maaltijden meeneemt, want deze regio van Hyrule is behoorlijk koud.

De ingang van deze Uitkijktoren is geblokkeerd door een berg sneeuw, dus om hem te bereiken moet je weten hoe je de Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte activeert.

Uitkijktoren van de Gerudo-kloof

De Uitkijktoren van de Gerudo-kloof ligt bovenop een berg aan de rand van de woestijn op de coördinaten -2432, -2178, 0307. Als je de weg volgt die van de Hyrule-vlakte naar de Gerudo-woestijn leidt, zie je de toren boven je opdoemen.

Voor je de Uitkijktoren kunt gebruiken, moet je weten hoe je de Uitkijktoren van de Gerudo-kloof herstelt.

Veel succes met het activeren van alle Uitkijktorens in Hyrule, als je meer wilt weten of Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next