Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Alle Godus-spelers kunnen God worden

Bryan Henderson is maar beter op z'n hoede.

Alle spelers van Peter Molyneux's nieuwe spel Godus kunnen de ultieme titel van God krijgen. De huidige God is de Schotse Bryan Henderson. Hij verwierf die rol door het laatste blokje op de Curiosity kubus van Peter molyneux's sociale experiment weg te tikken.

In een eerder filmpje kondigde Molyneux aan dat Henderson in de toekomstige game Godus in-game de leider mag spelen en daarnaast ook nog eens een degelijk deel van de inkomsten die het spel genereert voor niks krijgt. De adder is nu wel van onder het gras komen loeren want na een bepaalde tijd kunnen andere spelers Henderson van z'n o zo mooie troon stoten en alle voordelen die de 18-jarige Schot heeft overnemen.

De vraag of Henderson, ondertussen al een internet celebrity, sterk genoeg is om de rol van God te blijven behouden steekt de kop op. Het feit dat eender wie God kan worden in dit spel geeft het in elk geval een spannende en frisse invalshoek mee. Nu nog zien of het ook werkelijk spelers aan zal trekken.

Over de auteur
Lazlo Cootmans avatar

Lazlo Cootmans

Redacteur

Student journalistiek die zich vooral met videogames bezighoudt. Ondanks dat hij niks tegen andere platformen heeft, speelt hij vooral games op z'n PlayStation of pc. Wanneer hij niet aan het gamen is of schrijft voor Eurogamer, schrijft hij verhalen of maakt hij muziek met z'n gitaar.

Reacties