Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Alle amiibo-waves met compatible games op een rij

UPDATE: Nu inclusief wave 7 en Super Mario Maker-amiibo.

Met amiibo keert Nintendo terug naar de roots van het bedrijf. De Japanse studio begon ooit als speelgoedfabrikant en brengt nu NFC-figuurtjes uit van bekende Nintendo-personages. Door ze op de GamePad van de Wii U te zetten, speel je er content mee vrij in verschillende games. Dat werkt ook op de New Nintendo 3DS, maar nog niet met de gewone Nintendo 3DS.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle amiibo die er zijn. Ze hebben over het algemeen een adviesprijs van 14,99 euro. Maar omdat sommige amiibo zeldzaam zijn, kunnen ze flink in prijs oplopen. Ook vind je hier met welke games ze werken en wat ze daarin vrijspelen.

We houden je hier ook op de hoogte van alle nieuw aangekondigde amiibo, dus schroom niet om deze pagina in je favorieten te zetten!

Amiibo wave 1 en 2

Mario
Link
Samus
Kirby
Fox
Donkey Kong
Pikachu
Peach
Marth
Yoshi
Villager
Wii Fit Trainer
Pit
Zelda
Luigi
Captain Falcon
Diddy Kong
Little Mac

Amiibo wave 3

Bowser
Toon Link
Sheik
Ike
Lucario
Rosalina
Shulk
Sonic
Mega Man
King Dedede
Meta Knight

Amiibo Mario wave


Vanaf 20 maart verkrijgbaar.

Mario (Mario wave)
Peach (Mario wave)
Toad
Luigi (Mario wave)
Yoshi (Mario wave)
Bowser (Mario wave)

Amiibo wave 4


Vanaf 24 april verkrijgbaar.

Robin
Lucina
Charizard
Wario
Pac-Man
Ness

Amiibo wave 5


Vanaf 26 juni verkrijgbaar.

Ganondorf
Zero Suit Samus
Dark Pit
Lady Palutena

Amiibo wave 6


Vanaf 17 juli verkrijgbaar.

Bowser Jr.
Dr. Mario
Olimar

Amiibo wave 7


Vanaf 25 september verkrijgbaar.

Falco
Mr. Game and Watch
Duck Hunt
R.O.B.
Mii Brawler
Mii Swordfighter
Mii Gunner

Gold en Silver Mario

Gold en Silver Mario (Target en Walmart-exclusief)

Yoshi's Woolly World

Vanaf 26 juni verkrijgbaar. Bestaat uit drie wollen Yoshi's in verschillende kleuren.

Splatoon

Vanaf 29 mei verkrijgbaar. Worden alle drie in één pakket verkocht.

Inkling Boy
Inkling Girl
Inkling Squid

Super Mario Maker

Vanaf 11 september verkrijgbaar.

Amiibo-compatible games

Super Smash Bros voor Wii U en Nintendo 3DS

Alle amiibo zijn compatible met Super Smash Bros voor de Nintendo 3DS, behálve Toad. In de games wordt je amiibo zelf een vechtersbaas, die leert van jouw moves. Neem je de amiibo mee naar de game van een vriend of vriendin, dan kun je jouw zelf samengestelde amiibo vervolgens inladen. Je kan amiibo ook tegen elkaar laten vechten.

Mario Kart 8

De volgende amiibo zijn compatible met Mario Kart 8: Mario, Link, Samus, Kirby, Fox, Donkey Kong, Peach, Yoshi, Luigi, Captain Falcon, Toon Link, Mario (Mario wave), Peach (Mario wave), Luigi (Mario wave), Yoshi Mario wave).

In Mario Kart 8 kun je racen als je eigen Mii. Voor hem of haar kun je pakjes vrijspelen die gebaseerd zijn op de amiibo die je tegen de Gamepad drukt. Denk bijvoorbeeld aan een Yoshi of Samus-helm, of een Mario-pet. Tip: gebruik Captain Falcon en kies de Blue Falcon als kart!

Hyrule Warriors

Alle amiibo zijn compatible met Hyrule Warriors, met in het bijzonder Link, Toon Link, Zelda en Sheik. Voor Link en Toon Link krijg je de Spinner als in-game wapen. Zelda en Sheik kunnen eens per dag gebruikt worden om een wapen van 3 sterren of hoger vrij te spelen. Dat kan ook met alle andere amiibo's, maar dan slechts één keer. Soms krijg je ook een rupee bonus of een bonus voor crafting-meterialen.

Kirby and the Rainbow Paintbrush

De volgende amiibo zijn compatible met Kirby and the Rainbow Paintbrush: Kirby, King Dedede, Meta Knight.

In Kirby and the Rainbow Paintbrush speel je power-ups vrij, die verschillen per amiibo. De bonuskracht is eens per dag te gebruiken en geldig voor één level.

Mario Party 10

Alle amiibo zijn compatible met Mario Party 10, met in het bijzonder Mario (Mario wave), Luigi (Mario wave), Peach (Mario wave), Toad, Yoshi (Mario wave), Bowser (Mario wave), Rosalina, Donkey Kong en Wario.

De amiibo komen in de game terug als een pion voor op de bordspellen. Ook hebben ze invloed op het bord zelf, dat verschilt per personage. Bij de uitgelichte amiibo kun je ook een item opslaan, zodat je die mee kan nemen in de game van anderen. Met alle amiibo kun je tevens Mario Party-points winnen.

Captain Toad: Treasure Tracker

Alle amiibo zijn compatible met Treasure Tracker, met Toad in het bijzonder. Zet Toad op de GamePad om een Pixel Toad te laten verschijnen in de levels, die je vervolgens moet zoeken. Elke andere amiibo geeft je 'slechts' een 1-Up.

Code Name: S.T.E.A.M.

De volgende amiibo zijn compatible met Code Name: S.T.E.A.M.: Marth, Ike, Robin, Lucina.

Dat de Fire Emblem amiibo's werken in Code Name: S.T.E.A.M. is niet verwonderlijk. De game is namelijk van de makers van Fire Emblem, Intelligent Systems! Druk de amiibo op de New Nintendo 3DS om de personages aan je in-game team toe te voegen. Elk karakter heeft daarbij zijn eigen wapen. Mocht diegene sterven, dan kun je hem terughalen door de amiibo opnieuw te plaatsen.

Xenoblade Chronicles 3DS

Alleen de Shulk-amiibo is compatible met Xenoblade Chronicles 3DS. Gebruik hem om in-game tokens vrij te spelen, waarmee je muziek en 3D-modellen kan verdienen.

Splatoon

Alleen de drie Splatoon-amiibo zijn compatible met Splatoon. Gebruik ze om in-game uitdagingen vrij te spelen en exclusieve gear en items voor je personages te winnen.

Yoshi's Woolly World

Alle amiibo zijn compatible met Yoshi's Woolly World, met de drie wollen Yoshi's in het bijzonder. Gebruik de wollen amiibo om een extra in-game Yoshi te krijgen, zodat je plaatsen kan bereiken waar je in je eentje veel moeilijker bij kan. Andere amiibo geven in-game Yoshi een patroontje of kleurtje, gebaseerd op de amiibo die je op de GamePad drukt.

Ace Combat Assault Horizon Legacy+

De volgende amiibo zijn compatible met Ace Combat Assault Horizon Legacy+ voor de Nintendo 3DS: Mario, Luigi, Peach, Bowser, Donkey Kong™, Link, Toon Link, Zelda, Sheik, Fox, Samus, Captain Falcon en PAC-MAN. Scan ze in om skins vrij te spelen voor je straaljagers, die daarmee ook een stat-boost krijgen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Captain Toad Treasure Tracker

Nintendo Wii U, Nintendo 3DS, Nintendo Switch

Code Name: S.T.E.A.M.

Nintendo 3DS

See 9 more

Hyrule Warriors

Nintendo Wii U, Nintendo 3DS

Kirby and the Rainbow Paintbrush

Nintendo Wii U

Mario Kart 8

Nintendo Wii U

Mario Party 10

Nintendo Wii U

Splatoon

Nintendo Wii U

Super Smash Bros. 3DS

Nintendo 3DS

Super Smash Bros. Wii U

Nintendo Wii U

Xenoblade Chronicles 3D

Nintendo 3DS

Yoshi's Woolly World

Nintendo Wii U

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties