Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Aliens vs. Predator krijgt DirectX 11

Uiteraard gaat het hier om de PC-versie.

Rebellion, de ontwikkelaar achter Aliens vs. Predator, laten vandaag met enige trots weten dat hun game de nieuwe DirectX 11-technologie zal ondersteunen. Gisteren kregen we een gelijkaardig bericht te horen van Codemasters rond Colin McRae: Dirt 2, al kunnen we voor dat spel de grafische sprong al aanschouwen in een filmpje.

"We verleggen grenzen met DirectX 11," laat Chris Kingsley van Rebellion weten. "De technologie geeft ons nooit eerder geziene kansen op grafisch vlak! Zo zal Aliens vs. Predator uitgerust zijn met Shader Model 5.0 waardoor schaduwen er nog realistischer zullen uitzien. Ook verhogen we de algemene grafische kwaliteit van het spel zonder dat we op het vlak van framerate moeten inboeten," aldus Kingsley.

Ook uitgever Sega is erg blij met deze aankondiging. Chris Southall, de technical director bij Sega Europa, liet zich uit over de samenwerking tussen Rebellion en AMD. "Aliens vs. Predator gaat een van de grootste Sega-titels ooit worden, en we zijn trots dat we ook nog eens asl een van de eersten een nieuwe technologie naar de consument kunnen brengen".

Aliens vs. Predator verschijnt in de loop van februari voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen